Annonce
Ugeavisen Ribe

Velgørende ølsalg er blevet landsdækkende: Team Rynkeby vil sælge op mod 50.000 gaveæsker til fordel for Børnecancerfonden

Kenneth Muhlig, Bjørn Jensen, Thomas Petersen, Peter Lauritzen, Jakob Michelsen og Morten Jepsen er blot nogle af dem, der har gjort, at projektet er udviklet og blevet landsdækkende. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Team Rynkeby Vestjylland har allerede pakket cirka halvdelen af de op mod 50.000 gaveæsker, som skal sælges over hele landet. Hver solgte gaveæske med tre øl i giver mere end 50 kroner til Børnecancerfonden, så initiativtagerne håber på at samle mere end to millioner kroner.

Ribe: Det begyndte i det små sidste år, da tre lokale ryttere fra Team Rynkeby Vestjylland - Bjørn Jensen, Jeanett Ibsgaard og Jakob Michelsen - fandt på at sælge gaveæsker med kvalitetsøl fra Fur Bryghus til fordel for Team Rynkeby og Børnecancerfonden.

Det viste sig at blive en så stor succes, at ambitionerne og drømmene også er vokset i år. Sidste år var målet, at der skulle sælges 800 gaveæsker, men det blev til hele 13.360 gaveæsker, og da projektet nu er blevet bredt ud til alle 21 Rynkeby hold i Danmark er potentialet stort i år.

- Vi håber at kunne sælge mellem 35.000 og 50.000 gaveæsker, fordi alle 21 Rynkebyhold kommer til at sælge dem.  Hvis vi sælger så mange æsker kan vi give mere end to millioner kroner videre. Vi kan mærke, vi har ramt et behov, hvor folk gerne vil støtte en god sag på denne måde, siger Bjørn Jensen fra Oksbøl, der i år lader cyklen stå i garagen, men i høj grad stadig er med i projektet.

Annonce
120 frivillige gav en hånd med, da der skulle pakkes 23.000 gaveæsker med øl i weekenden. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Det er blevet en succes, fordi vi fortæller en god historie samtidig med, at kvalitetsøl er blevet in, siger Jakob Michelsen.

De roser i høj grad mange frivillige og lokale kræfter for, at hele projektet kan lade sig gøre.

- Det er stor opbakning i Ribe til projektet. Lige fra Morten Jepsen fra Rilesa, der sætter en hal til rådighed til, vi kan få pakket, over Vognmand Leth, der helt gratis henter og afleverer øllene, til andre, der har leveret mad og drikke. Og så selvfølgelig de 120 frivillige, der har hjulpet med at pakke. Det er det, der gør, at vi kan give lidt mere end 50 kroner videre for hver solgt gaveæske, forklarer Bjørn Jensen.

Godt bundet sammen

Landechef for Team Rynkeby har også masser af roser over for indsatsen. Det sker ikke tit, at lokale projekter bredes ud, men i dette tilfælde er forarbejdet gjort godt, da Team Vestjylland altså pakker alle gaveæsker og får sendt dem ud i landet.

- Det er i bund og grund et fantastisk initiativ. Vi er 21 hold på foreningsbase, der arbejder med indsamling til Børnecancerfonden, og ind imellem ser vi de her projekter, der kan bredes ud til alle. Deltagerne på Team Vestjylland har formået at binde det hele rigtig godt sammen, og det er fantastisk, at de investerer så meget tid for at gøre det hele klar til de andre hold, siger Jesper Bjerg.

Annonce

Etiketter med historie

Øllene er brygget af Fur Bryghus, mens etiketterne fortæller deres helt egen historie. Dem har elever fra Designskolen i Kolding kreeret.

Gaveæsken rummer tre kvalitetsøl fra Fur Bryghus, hvor etiketterne er lavet af elever på Designskolen Kolding. Etiketterne illustrerer det, som Team Rynkeby står for. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Designskolen Kolding er et stort del af fundament i vores projekt. Vi ville på ingen måder kunne løfte projektet til det, som det er i dag uden deres visuelle story telling, forklarer Bjørn Jensen.

På den måde er etiketterne Liv, Eventyr og Viljen blevet fremstillet og sammen giver de gaveæsken LEV.

De tre øl - og salg af dem

Gaveæskerne sælges i perioden den 15. januar til den 15. februar. De sælges via rytterne på samtlige 21 Team Rynkeby hold i Danmark eller via hjemmesiden skaalforlivet.dk. Vinspecialisten i Esbjerg vil også sælge dem, ligesom Kvickly Ribe allerede sælger dem fra den 10. januar i butikken.

De tre øl er en Summer Ale, en overgæret amerikansk pale ale, en Strong Ale, som er Furs bedste påskebryg samt deres flagskib, Renæssance, der er en brown Ale.

Livet symboliserer fællesskabet, som er et af de tre ben som Team Rynkeby står på, og den er en hyldest til alle de skønne kvinder, som har været en del af Team Rynkeby de sidste 20 år. Eventyret repræsenterer den store indsamlingsindsats, Team Rynkeby gør for børn med kritisk sygdom, som dermed får en ekstra chance i livet, mens Viljen symboliserer den fysiske del af at være med på Team Rynkeby.

- De tre etiketter fortæller om hele Rynkebys historie. og jeg tror, at de flotte etiketter og historien bag kan komme til at gøre en forskel i salget, siger Bjørn Jensen, mens Jakob Michelsen har svært ved at sætte ord på hans glæde.

120 frivillige gav en hånd med, da der skulle pakkes 23.000 gaveæsker med øl i weekenden. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Jeg er mega stolt over, hvor stort et projekt det er blevet. Vi har jo lagt hundredevis af timer i det, og nu hvor vi kan se, hvor stor en forskel det gør, så giver det en god følelse, siger Jakob Michelsen.

Selv de mindste gav en hånd med, da der skulle pakkes. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Ugeavisen Ribe

Niels Hausgaard har ripenser med på scenen til samtlige 95 shows på ny Danmarksturne

Annonce
Ugeavisen Ribe

Flaske-Mikkel hyldet og overrasket: Stort bryggeri bliver inspireret og støtter flaskeindsamling

Annonce
Ugeavisen Ribe

Vild succes får Ribe-virksomhed til at ekspandere: Professionel fodboldspiller skal erobre svenskerne

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Lokal bokser klar til professionel debut i ringen: - Enten ødelægger jeg ham ellers stikker jeg af!

Ugeavisen Ribe

Brian har brugt kræfter på at ændre sig selv: - Som barn var jeg nok det, mange ville kalde en møgunge

Ugeavisen Ribe

Esbjergfirmaer støtter Ribes legepark

Ugeavisen Ribe

Ribe Stift tilbyder ophold på Den Gamle Avlsgård: Hjælp til stressramte præster

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Lad os gøre en klimaindsats og bevare Rømø

Ugeavisen Ribe

Det særprægede hus med de mange kaldenavne: - Mange  står og peger på vores hus, og nogle ringer også på

Ugeavisen Ribe

Januar byder på usædvanlig sort sol: Seks gange så mange stære som normalt

Ugeavisen Ribe

Nyt byrådsmedlem fra Ribe: - Jeg kunne godt tænke mig nogle flere timer i døgnet

Annonce