Annonce
Ugeavisen Ribe

Webshop er vejen frem for Bagekurset i Ribe: Gratis bagekurser giver boom

Bent bruger de første timer hver dag på at sende pakker med varer, der er blevet bestilt i webshoppen. Privatfoto
Bent Christensen, der driver Bagekurset, har fundet en ny levevej efter nedlukningen. 2020 var det bedste år nogensinde, blandt andet fordi webshoppen blomstrede.

Ribe: Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Sådan siger et godt ordsprog, og selvom det nok er de færreste, der kan se noget positivt i nedlukningen af Danmark, er der da en virksomhed i Ribe, der har vendt det til noget positivt.

Nemlig Bent Christensen, der driver Bagekurset i Ribe.

- Da Danmark lukkede ned i foråret, mistede jeg 40 procent af omsætningen, men da året var omme havde jeg vækstet med 30 procent. Væksten skyldes, at jeg erstattede bagekurserne med gratis online kurser, og det giver virkelig en meget stor omsætning i min webshop, hver gang jeg afholder et kursus. Så videoer, livekurser, opskrifter og salg har erstattet kurserne, siger Bent Christensen.


Jeg har haft det bedste år nogensinde, og jeg er rigtig glad for, at jeg er gået den her vej. Jeg tror ikke samfundet bliver som før, og det bliver min hverdag heller ikke. Jeg kommer ikke tilbage til at lave kurser, fordi jeg var ved at være slidt, så dette kom lige på rette tidspunkt for mig.

Bent Christensen


- Jeg har haft det bedste år nogensinde, og jeg er rigtig glad for, at jeg er gået den her vej. Jeg tror ikke samfundet bliver som før, og det bliver min hverdag heller ikke. Jeg kommer ikke tilbage til at lave kurser, fordi jeg var ved at være slidt, så dette kom lige på rette tidspunkt for mig. Hverdagen er blevet en anden, det er sjovt, og jeg er typen, der skal udfordres med nye tiltag.

Annonce

Vil vækste

Travlheden er fortsat ind i 2021, og han har I januar måned omsat to en halv gange så meget som januar sidste år.

- Et af de kurser, jeg tilbød, har jeg afholdt 800 gange, så det var ved at være tid til, at jeg skulle prøve noget andet. Jeg har fået en ny og mere spændende hverdag, hvor jeg er blevet mere kreativ ved, at jeg nu laver opskrifter, videoer og livestreaminger.

Han har lavet en ny virksomhedsplan, og det er håbet og ønsket, at Bagekurset øger omsætningen med halvtreds procent.

Annonce

Jordbærtærte blev et hit

Bent bruger i dag de første par timer på dagen med at pakke og sende varer, og når det er sket finder han nye varer og udvikler nye ideer til kunderne.

Bent Christensen får travlt i webshoppen, hver gang han har afholdt et online kursus. Privatfoto

- Jeg kan se, at der nu er flere og flere virksomheder der satser på "click and collect", og det er jo fint. Men jeg gik over til det allerede i foråret, og en tredjedel af mine kunder kommer og henter deres varer her hos mig.

Om Bagekurset

Bent Christensen har igennem flere år haft stor succes med at tilbyde flere former for bagning i virksomheden Bagekurset.

Han har nu droppe kurserne og erstattet det hele med gratis online kurser og en webshop. Hans kurser kører på Facebooksiden Bagekurset.

Der kommer aktivitet i webshoppen, når Bent udgiver en video eller publicerer en opskrift.

- Mindst halvdelen af de pakker, jeg sender, indeholder de produkter der er i mine opskrifter. Da jeg i foråret publicerede en video som viste, hvordan man laver en jordbærtærte, gik det helt amok. Der var 2.500 der så med, da jeg var online, og videoen er i alt set af flere end 100.000 gange, og det er jo helt vildt. Jeg tror, at det var den rigtige kage på det rigtige tidspunkt. Folk kedede sig, og pludselig kom opskriften på den kage, som alle elskede, og den kage som kunne forsøde deres tilværelse. Jeg solgte derefter voldsom meget kagecreme og rigtig mange forme.

- Der er mange, der har en webshop med bagerprodukter, men der er ikke mange, der gider at lave opskrifter, livestreaminger og videoer som mig. Så jeg har ramt et behov hos kunderne, og så kan jeg noget, de andre ikke kan matche, siger Bent Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce