Annonce
Skibhus Avisen

Kendt erhvervsmand indsat som midlertidig direktør for Odense Glasværk: - Det er en evig kamp

Odense Glasværk har fået en ny midlertidig direktør. Arkivfoto: Michael Bager
Tidligere direktør for Odense Sport & Event skal stå i spidsen for Odense Glasværk i en overgangsperiode.

Havnen: Odense Glasværk har haft en tom stol i ledelseslokalet, siden den socialøkonomiske virksomhed i februar sagde farvel til den daværende administrerende.

Nu har en ny midlertidig direktør sat sig i stolen. Det drejer sig om erhvervsmanden Ole Bang Nielsen, som blandt andet er tidligere administrerende direktør i Odense Sport & Event og bestrider en lang række bestyrelsesposter.

- Jeg har bolden, ind til vi finder en mere permanent løsning, og den arbejder vi på, siger Ole Bang Nielsen.

Annonce

Han har siddet i bestyrelsen for Odense Glasværk i seks måneder. Nu indtager han også posten som administrerende direktør i en overgangsperiode. Han forventer selv, der kommer til at gå et par måneder, før en anden direktør er fundet.

- Vi har allerede en virksomhed i dag, som skal fungere. Der skal sælges nogle varer, og det knokler vi løs med. Ved siden af det arbejder vi med at etablere det her kunsthåndværkerhus, så andre typer af kunsthåndværkere også kan få plads hernede, siger han.

Kunsthåndværkerhuset skal være et samlingssted for kunsthåndværkere, som benytter samme faciliteter og for eksempel har fælles butik og drives som en forening.

- Vi har ikke lagt os fast på noget som helst, andet end det skal være kunsthåndværk i bredeste forstand, siger han.

Erhvervsmanden Ole Bang Nielsen har midlertidigt sat sig i direktørstolen hos Odense Glasværk. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Odense Glasværk på Havnegade er en socialøkonomisk virksomhed, som har til formål at hjælpe udsatte borgere ind på arbejdsmarkedet. Der er allerede flere udsatte borgere ansat i virksomheden, og de fortsætter deres arbejde, men Odense Glasværk kommer ikke til at ansætte flere udsatte, før virksomheden og foreningen er kommet ud på den anden side af transformationen.

- Det er nogle borgere, som kræver, at vi er der og kan hjælpe dem. Der skal være nogle ressourcer til det, og det skal vi være sikre på, at vi har, inden vi begynder at invitere flere udsatte borgere ind på arbejdspladsen, siger Ole Bang Nielsen.

En evig kamp

Den tidligere administrerende direktør i Odense Glasværk, Per Jørgensen, var også idémanden bag Odense Glasværks genopståen som en socialøkonomisk virksomhed, men han måtte vie posten, da Odense Glasværk i foråret kom ud i økonomiske problemer på grund af svigtende salg under den anden corona-nedlukning. Virksomheden overlevede dog takket være en indsamling.

Vi har rimelig fast grund under fødderne lige nu, men det er en evig kamp.

Ole Bang Nielsen, administrerende direktør i Odense Glasværk.

- Vi har rimelig fast grund under fødderne lige nu, men det er en evig kamp, siger Ole Bang Nielsen.

Han lægger ikke skjul på, at virksomheden også på længere sigt har brug for hjælp udefra for at kunne fortsætte.

- Vi er afhængige af, at vi skal sælge nogle varer, og vi skal finde udefrakommende støtte fra for eksempel fonde. Det er vi på evig jagt efter, siger han.

Annonce
Skibhus Avisen

Tidligere skydebane bliver rekreativt område: Der er sheltere, og nu kommer fugletårnet op

Annonce
Skibhus Avisen

Fod på det: Neglenørden Tanja tilbyder fodmassage i tidligere gardinbutik - og snart er sexolog på vej

Annonce
Skibhus Avisen

Fodboldskole til august

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Skibhus Avisen

Skiftede den hvide kittel ud med det hvide lærred: Den 26-årige sygeplejerske Mathilde springer ud som kunstner efter at have malet med psykiatriske patienter

Skibhus Avisen

Ingen lærerer eller vikarer til de ældste elever: Corona rammer Odense-skole

Skibhus Avisen

Ny bager med engelskklingende navn åbner i Odense til april: - Smør er vigtigt og det er sjovt at prøve nye ting af

Skibhus Avisen

Skiftedag i lægehus med 3300 patienter får ikke tårekanalerne i arbejde hos snart 69-årig læge: - Jeg tror ikke, jeg vil græde

Skibhus Avisen

En byggeplads tager form: Arbejdet med at skabe kontorhus til 1600 medarbejdere i gang

Skibhus Avisen

Zelinas far faldt i havnen og døde: - Min mor ringede mig hjem fra arbejde, og så kom jeg hjem og spurgte, hvor far var, og så sagde hun, at han var død

Annonce