Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Cille var altid blandt de sidste til at aflevere prøver

14-årige Cille Espersen er blevet meget gladere for at læse. Foto: Jens Eilertsen
14-årige Cille Espersen fra Vester Sottrup var langsom læser, men så hørte hendes moder om Timeglasset.

Sønderborg: Tidligere var det kedeligt at læse for Cille Espersen - uanset, hvad det var - og den 14-årige pige fra Vester Sottrup var som regel en af de sidste, der blev færdig med prøverne på Eckersberg Friskole. Det er ikke fordi hendes hoved fejler noget - hun er faktisk rigtig god til matematik - men hun var langsom læser, og derfor er hun af skolen blevet erklæret "ikke uddannelsesparat".

- Jeg blev rigtig nervøs, fordi jeg læser langsomt. Nu skal jeg nemlig i niende, og der er der maksimalt en time til læseprøverne, siger Cille Espersen, da vi møder hende i Timeglasset. Hun er en af de unge fra området, som er i gang med et otte ugers forløb hos Susan Rosenberg - et forløb, der skal bringe hende fra "ikke uddannelsesparat" til "uddannelsesparat".

Det går allerede rigtigt godt med læsningen, og Cille Espersen siger, at læsning ikke længere er kedeligt og at hun forstår meget mere af det, hun læser, efter at hastigheden er sat op.

- Før var jeg altid trist, når jeg skulle i gang med læsningen. Det var ikke sådan, at jeg ikke forstod noget af det, jeg læste, men det gik langsomt og jeg blev træt - derfor mistede jeg koncentrationen. Og så gad jeg ikke læse, siger Cille Espersen.

Begejstret

Hun er meget begejstret både for metoderne og resultaterne - og siger, at Susan Rosenberg ville være en god lærer. Det ville nemlig ifølge den 14-årige pige være godt, at de metoder, der bruges i Timeglasset, også blev brugt i skolerne. Det bakker Susan Rosenberg op - hun synes ligefrem, at de burde være en del af læreruddannelsen og at man i folkeskolerne burde have meget større fokus på det store antal elever, der læser for langsomt.

- Nu forstår jeg det, jeg læser, det hele giver mere mening. Jeg er glad for, at jeg er begyndt i Timeglasset, siger Cille Espersen, der ikke selv kendte til Susan Rosenbergs virksomhed. Det var hendes moder, som havde hørt om Timeglasset og som syntes, at datteren skulle deltage i det otte ugers kursus.

Det sagde Cille Espersen straks ja til - akkurat som 17 andre "ikke uddannelsesparate" unge fra Sønderborg-området har gjort det - og hun synes ikke, at det er hårdt at skulle i Rosenbergs skole efter timerne på Eckersberg Friskole. Med de fremskridt, hun allerede har gjort, synes hun, at det er det hele værd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce