Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Corona sendte Caroline hjem fra London: Nu har hun skabt Waterfun i Vemmingbund

Caroline Klaris studerer i London, men er sendt hjem på grund af corona. Den 21-årige pige fra Sønderborg har dog svært ved at sidde stille og har netop åbnet Waterfun i Vemmingbund.
Annonce

Vemmingbund: Da verden pludselig blev lukket gradvist ned i marts på grund af corona måtte Caroline Klaris også sige midlertidigt farvel til bolig samt forretnings- og ledelsesstudie på King's College i London.

- Det var jo vilkårene, og jeg har så fortsat fra Sønderborg, selv om det kan være svært med et studieprojekt via nettet i fem tidszoner, siger Caroline Klaris, som i august sidste år tog hul på sit bachelorstudie.

Men nu opgaven er færdig og sommeren brager igennem er det svært for den unge Sønderborgpige at holde sig i ro.

- Jeg ville simpelthen ikke kunne holde ud at sidde og glo helt til september, hvor jeg planlægger at tage til London igen, tilføjer hun.

Annonce

Fra hobby til iværksætteri

Og hvad gør man så?

- Når man ingen planer har, opstår der nye ideer. SUB (Stand up paddleboard red.) har været en hobby i flere år, og jeg har dyrket det på både Bali og i Australien. Jeg tænkte, det kunne være noget her i Vemmingbund, hvor familien har sommerhus, forklarer Caroline Klaris og fortsætter:

- Jeg byggede Waterfun op, mens jeg tog mine eksamener i april og maj. Mit netværk til folk i både ind- og udland med forstand på både forretning, website og markedsføring har hjulpet. Min familie også.

Hun er ud af en familie, som altid har været aktive involveret sig meget i idræts- og foreningsliv. Og jo, det er hendes far, Claus Klaris, der sidder i byrådet.

Og nu er Waterfun så født og kan tilbyde den balancekrævende vandsport via seks indkøbte paddleboards og en SUP-instruktøruddannelse hos DGI, som Caroline har taget i Gråsten.

Annonce

Måske også næste år

Stand Up Paddleboarding , også kaldt Hoe he’e nalu på hawaiansk, er egentlig en afart af surfing som begyndte på Hawaii. I modsætning til traditionel surfing på store bølger, så står en SUP’er op og bruger sin padle til fremdrift.


Jeg byggede Waterfun op, mens jeg tog mine eksamener i april og maj. Mit netværk til folk i både ind- og udland med forstand på både forretning, website og markedsføring har hjulpet.

Caroline Klaris


- Nu håber jeg så på en god sommer og selvfølgelig kunder. Man kan bestille på hjemmesiden. Både tilundervisning og leje af board. Hvis det kommer til at gå godt, kan det være, at jeg fortsætter næste år, tilføjer hun.

Men fremtiden tilhører stadig udlandet. Til september satser hun på at rejse retur til London og genoptage sit BA-studie.

- Jeg er slet ikke færdig med at se verden. Måske kommer jeg til Danmark igen for at bo, men jeg vil gerne rejse ud i et job og gøre en forskel. Når man ser, hvad mange lande slås med, så har vi det godt i Danmark.

Hun er desuden aktiv i den internationale forening, Project Access, hvor hun arbejder med at hjælpe mindre priviligerede studerende med at komme ind på universiteter.

Du kan se mere på www.waterfun-vemmingbund.dk

Caroline har taget en SUB-uddannelse hos DGI, men haft det som hobby i flere år. Foto: Henrik Rath
Det er ved stranden i Vemmingbund, du kan prøve SUP. Foto: Henrik Rath
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce