Annonce
Ugeavisen Sønderborg

En dansker på podiet i Paris får borgmester til at drømme stort

Sammen med overborgmester fra København Lars Weiss (S), der også er bestyrelsesformand for den danske Grand Départ, borgmestre og repræsentanter fra de øvrige mål- og startbyer samt erhvervsministeriet var Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen en tur på podiet i Paris. Foto: Sønderborg Kommune
Ved afslutningen på Tour de France 2021 blev det markeret, at Danmark får besøg af verdens bedste cykelryttere næste år. Som repræsentant for en af målbyerne var Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen en tur på podiet i Paris søndag den 18. juli.

Paris: Forhåbningerne om at se en dansker cykle gennem Sønderborg iført den gule førertrøje næste år, er vokset markant hos borgmester Erik Lauritzen (S), efter at den 24-årige thybo Jonas Vingegaard stod på podiet i Paris under dette års Tour de France søndag aften.

- Det vil være helt fantastisk at se en dansker komme cyklende i gult ned over Dybbøl Banke. Mulighederne for det er ikke blevet mindre med det her resultat. Desuden er flere af de danske ryttere stærke på en enkeltstart, siger han og refererer til, at det er den disciplin, der åbner løbet i København den 1. juli 2022.

Men det er ikke kun Jonas Vingegaards præstation, der får Erik Lauritzen til at drømme. Det er også de andre danske cykelrytteres gode optrædener i årets udgave af verdens største cykelløb.

Annonce

Hele 11 danskere var med i det tre uger lange løb, og de gjorde det ualmindeligt godt. Ikke færre end otte top tre placeringer blev det til, hvilket ligesom deltagerantallet er rekord.

Sættes på verdenskortet

Ingen af dem fik dog samme oplevelse som borgmesteren. Han fik lov at stå med et Tour de France-trofæ. Det såkaldte Grand Départ-trofæ blev overrakt for at markere, at Tour de France næste år begynder i Danmark.

- Alle rytterne drømmer om at stå øverst på sejrsskamlen med et trofæ. Mange byer drømmer også om at få en etape tildelt. Det er lykkedes for os, hvilket blev lidt mere virkeligt der på podiet. Vi har kæmpet hårdt for det, siger Erik Lauritzen.


Min fascination led et knæk for nogle år siden, da sporten var præget af massiv doping, men de sidste par år er den kommet tilbage

Erik Lauritzen (S), borgmester i Sønderborg


Han udtrykker samtidig en enorm begejstring for at stå midt i Paris på Champs-Élysées og suge den stemning til sig, som han håber også kommer i Sønderborg næste sommer.

- Det er en unik mulighed for at sætte Sønderborg på verdenskortet. Nogen vil altid sige, at det er for dyrt, men hvordan det kan måles, ved jeg ikke. Det må godt koste noget at få sådan en begivenhed med et så stort og godt brand forbi- især i år har Danmark fået god omtale, siger Erik Lauritzen med henvisning til indsatsen fra de danske cykelryttere.

Selv glæder han sig til at se feltet komme hen over Christian X's bro, da sporten fascinerer ham.

Tour de France i Danmark

Tour de Frances første etaper i 2022 cykles i Danmark.

Rytterne begynder med en enkeltstart i København den 1. juli. Ruten er 13 kilometer lang.

Anden etape køres dagen efter og går fra Roskilde til Nyborg. Den er 199 kilometer lang.

Sidste etape i Danmark går fra Vejle til Sønderborg. Her skal rytterne cykle 182 kilometer.

Efter at være nået til Sønderborg den. 3 juli indtræffer en hviledag.

Tidligere så han samtlige etaper. Nu bliver det til så mange som muligt. Det er arbejdsopgaverne, der definerer, hvor ofte det kan lade sig gøre.

- Min fascination led et knæk for nogle år siden, da sporten var præget af massiv doping, men de sidste par år er den kommet tilbage, fortæller Erik Lauritzen, der håber, at både sønderborgerne og turister deler hans iver efter at komme ud og opleve etapen live  den 3. juli 2022.

I mellemtiden vil det være muligt at se Grand Départ-trofæet i Sønderborg, hvor det bliver udstillet den 17. august 2021. Senere skal det videre til de andre start- og målbyer.

Annonce

Cykler gerne langt og ligeud

Han vil i hvert fald varmt anbefale det efter sin tur til Paris, hvor han havde selskab af overborgmester i København Lars Weiss (S), der er bestyrelsesformand for den danske Grand Départ. Borgmestre og repræsentanter fra de øvrige mål- og startbyer samt erhvervsministeriet var også repræsenteret i Frankrigs hovedstad.

- Det er noget helt andet end at se cykelsport i tv. Her kan man se rytterne næsten direkte i øjnene, fordi det er muligt at komme helt tæt på. Derudover er det for alle, da det er en gratis oplevelse, lyder det fra ham.

Erik Lauritzen var søndag den 18. juli 2021 en del af den danske delegation, der modtog Grand Départ-trofæ. Modtagelsen markerede, at Tour de France næste gang starter i Danmark. Foruden Sønderborgs borgmester var også overborgmester fra København Lars Weiss (S), der også er bestyrelsesformand for den danske Grand Départ,- Borgmestre og repræsentanter fra de øvrige mål- og startbyer samt erhvervsministeriet deltog også. Foto: Sønderborg Kommune

Der er også muligt selv at cykle den 183 kilometer lange etapen, der begynder i Vejle. Om Erik Lauritzen selv skal det, tygger han lidt på, men underlader at komme med et helt konkret svar.

- Jeg kan godt lide at cykle, men min bagdel kan ikke holde til at sidde på sadlen for længe af gangen, siger han og griner.

Han mener heller ikke, at benene er gode nok til bjerge. Erik Lauritzen vil gerne køre langt, men det skal helst være ligeud. Derfor erkender han også, at havde han ikke fået lov at komme på podiet, fordi Sønderborg skal være vært for verdens største cykelløb, var han aldrig kommet det. For på listen over verdens bedste cykelryttere ville hans navn aldrig være dukket op.

Trofæet kommer på en vandreudstilling. Den begynder i Sønderborg den 17. august 2021 og ender i København i forbindelse med markering af 100 days to go i marts næste år. Foto: Sønderborg Kommune
Annonce
Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Mariann arbejder med mursten som sin oldefar: - Uden teglværkerne var jeg nok blevet tysker

Annonce
Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Vind billetter til Buster i biografen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Ugeavisen Sønderborg

Corona løsner grebet om særligt plagede kommuner - men kun to syd- og sønderjyske kommuner når under kritisk grænse

Ugeavisen Sønderborg

Total forvirring: Coronareglerne nord og syd for grænsen passer overhovedet ikke sammen

Ugeavisen Sønderborg

Marie brænder for sit job i en klassisk mandeverden

Ugeavisen Sønderborg

Prognose: I weekenden bryder trafikken sammen på motorvejene lige syd for grænsen

Ugeavisen Sønderborg

Hemmeligholdte oplysninger sår tvivl om  havmøllepark i Lillebælt

Ugeavisen Sønderborg

Familiejagt på rejer, krabber og fladfisk i Fynshav

Ugeavisen Sønderborg

Trækplaster i Nordborg: Lokale og turister står i kø i over en time

Ugeavisen Sønderborg

Aggressive måger er en plage for de forretningsdrivende: - Når ungerne falder af tagene hakker forældrene efter os

Ugeavisen Sønderborg

Efter folkeskolen udvikler vi sjældent vores læseevne: Prøv selv en gratis læsetest her i artiklen

Ugeavisen Sønderborg

Biografejere sløjfede egen løn: Øger overskud trods voldsomt covid-19-år

Ugeavisen Sønderborg

Verdens største krigsskib på besøg: Britisk sømand blev begravet med manér

Ugeavisen Sønderborg

KunstPunkt får besøg af kunstner fra Køge

Ugeavisen Sønderborg

Ny badebro på Nordals bliver indviet

Ugeavisen Sønderborg

Kloakarbejde spærrer landevej i fem måneder

Ugeavisen Sønderborg

Sejlbåd sad fast i sandet og slog alarm

Ugeavisen Sønderborg

Lara åbner salon til negle og skønhedspleje- og så læser den 23-årige mor til to til socialrådgiver i sin fritid

Ugeavisen Sønderborg

Landsbybusser genindføres en række steder i kommunen

Ugeavisen Sønderborg

Se den vilde video: Flemmings bil sagde en mislyd - her springer kat ud gennem benzindækslet

Ugeavisen Sønderborg

18 års fødselsdagfest greb om sig: Unge arrangerer festival ved gymnasium

Ugeavisen Sønderborg

Stor interesse for at spise skattefrit: Salg af sommergave er en succes

Annonce