Annonce
Ugeavisen Sønderborg

En mand og hans vand

Jan Johan Jepsen har investeret i AdditWater sammen med to andre, der tror virksomheden går en stor fremtid i møde. Foto: jens Eilertsen
Jan Johan Jepsen er manden bag Addit Water. Han har haft 50 virksomheder og har levet et liv i luksus. Han har også været igennem en skilsmisse og en personlig konkurs. I dag er han buddhist og vil hellere fylde verdens end egne lommer - han mener dog, at Addit Water bliver større end Novo, der har en værdi af godt 1000 milliarder.
Annonce

Sønderborg: Opfinderen af Addit Water er ikke sådan at blive klog på. Han har levet et liv med stort hus, luksussommerhus og mange penge. Rigtigt mange penge. Men nu har han ikke længere lyst til et overfladisk liv i sus og dus. For 16 år siden var han til foredrag med lama Ole Nydahl, og det gjorde så stort indtryk, at Jan Johan Jepsen blev buddhist.

- I dag mediterer jeg og ser jeg mange ting i et andet perspektiv. Det handler ikke om at fylde egne lommer, men om at fylde verdens lommer, siger Jan Johan Jepsen, da vi møder ham på Karmaloftet i Sønderborg. Han siger også, at buddhisme ikke er en religion - det er en måde at leve på.

Siden begyndelsen af 1990erne har den 54-årige erhvervsmand haft omkring 50 virksomheder - nogle er det gået godt, andre knap så godt. Det hele begyndte i Kolding med en døgnkiosk og senere en poolbar. Poolbaren gik ikke godt, men i stedet for at lukke og prøve noget andet, åbnede han i 1993 endnu en poolbar i Esbjerg. Den gik fint, og året efter rykkede han til København, hvor han åbnede endnu en poolbar - ifølge Jan Johan Jepsen var det nordeuropas største poolbar. Den lå i Idrætsparken og Jepsen var makker med blandt andet eksbokseren Brian Nielsen.

Annonce

Tingene vendte

Jan Johan Jepsen red på den høje bølge med et liv, hvor der ikke manglede noget. Men tingene vendte, han blev skilt og gik personligt konkurs. Men han fortæller, at det var forbløffende let at give afkald på mange af de materielle goder, dog nyder han stadig køreegenskaberne i en ældre model Lexus, da der bliver brugt mange kilometer på landevejene. Meget af den anden luksus savner han efter eget udsagn ikke.

Annonce

Vi er ikke en flok hippier

Jan Johan Jepsen har sammen med nogle andre skudt penge i AdditWater, men han fortæller, at overskuddet - når der kommer et sådan - skal gå til stiftelse af en fond.

- Vi er ikke en flok hippier, der arbejder for dette. Teamet består af 30 frivillige - der i blandt fem-seks ingeniører, sygeplejersker, IT-nørder og personer fra andre faggrupper. Mange arbejder uden løn, da man tror på projektet og værdierne bag - og projektet står ikke i en situation, hvor der skyldes penge væk til nogen, som kun har en økonomisk motivation, siger Jan Johan Jepsen.


Teamet består af 30 frivillige - der i blandt fem-seks ingeniører, sygeplejersker, IT-nørder og personer fra andre faggrupper. Mange arbejder uden løn, da man tror på projektet og værdierne bag - og projektet står ikke i en situation, hvor der skyldes penge væk til nogen, som kun har en økonomisk motivation.

Jan Johan Jepsen


Addit Water har endnu ikke givet overskud, men ifølge opfinderen bag, så går det i den rigtige retning, han har en forventning om, at firmaet bliver større end Novo Nordisk, der har en værdi på 1053 milliarder kroner.

- Ved at tænke stort bliver resultaterne også større, siger erhvervsmanden.

Annonce

For seks år siden

Jan Johan Jepsen opdagede for seks år siden, at energioptimeret vand kunne mange ting deriblandt øge fødevarers holdbarhed, og vandet har det ifølge Addit-stifteren en positiv effekt på både planter, mennesker og dyr. Planter vokser op til fem gange deres normale størrelse, når Addit Water konceptet bliver brugt, fortæller han - og mener blandt andet derfor, at Addit Water har potentiale til at overhale verdens syvende største medicinalvarevirksomhed Novo Nordisk.

Annonce

Jeg vil altid være jyde

- Jeg har tilbragt de sidste 20 år i København, men jeg er stadig jyde af sind - og det bliver jeg ved med at være resten af livet, siger Addit-stifteren, før han rejser sig fra stolen på Karmaloftet, sætter sig bag rattet i den bedagede Lexus og kører tilbage mod København og det, han kalder sin Addit-familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce