Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Frederik om hjemmeundervisning: Det var beroligende og dejligt at komme i skole igen

Mille Hjort Winther (th) og Fiona Petersen. Foto: Privatfoto
Ugeavisen interviewede forleden syv elever og fire lærere fra Sønderskov-skolen om påvirkningen ved Corona på skolen. Alle eleverne var enige om, at det var dejligt at komme tilbage i skole igen.
Annonce

Sønderborg: Ligesom alle andre skoler i Danmark skulle Sønderskov-skolen lukke ned 11. marts på grund af Covid-19. Eleverne var nødt til at blive undervist over computeren, som foregik over Microsoft Teams. Lærerne havde i starten besvær med at få det nye program startet op.

- Det var udfordrende i begyndelsen, vi skulle lige lære at bruge Microsoft Teams. Både elever og lærere skulle lære det at kende. Jeg tror, det var nemmere for udskoling end mellemtrinnet og indskolingen, fordi man er mere vant til at bruge online undervisningsfunktioner i udskolingen, siger læreren Thomas Brink Slothuss.

Nogle elever havde også besvær med den nye form for undervisning.

- Jeg synes, at hjemmeundervisningen var dårlig i forhold til den normale undervisning. Man fik ikke den samme kontakt med lærerne, som man gør, når man sidder i klasselokalet, siger eleven Marius Lei Bergmann 7.b.

Andre synes, at hjemmeundervisningen var bedre end den normale undervisning.

- Det var bedre end at sidde i skolen, fordi man kunne stille flere spørgsmål, end man normalt ville gøre, siger Mille Hjort Winther 8.b.

Annonce

Havde savnet skolen

Da skolen åbnede igen, og lærere og elever skulle tilbage, virkede det til, at mange havde savnet skolen.

- Lige efter vi kom tilbage, så virkede det til, at mange havde fået øjnene op for, at skolen faktisk er et meget rart sted at være. Eleverne blev mere motiveret til at lære noget, fordi man fandt ud af, at hjemmeundervisning ikke var det mest spændende, siger læreren Tine Stevns Madsen Nilsson.

Eleverne havde også den samme begejstring.

- Det var beroligende og dejligt at komme i skole igen, for man blev meget nemt distraheret derhjemme, siger Frederik Nielsen 8.c.

- Nogle har fået øjnene op for, at nu skal der laves noget, mens andre har mistet gnisten og gejsten efter hjemmeundervisningen, siger læreren Henrik Kristian Fenneberg.

Annonce

Skal følge restriktioner

Covid-19 er en meget smitsom sygdom, så derfor er der også nødt til at være restriktioner på skolen. Så der bliver holdt afstand, så man ikke smitter hinanden. De fleste af eleverne og lærerene er enige om, at man skal følge restriktionerne og holde afstand til hinanden.

- Vi overholder skolens restriktioner og vasker hænder, når vi kommer i skole, siger Fiona Petersen og Mille Hjort Winther 8.b.

Selvom der er mange restriktioner, er der ikke så mange, som der kunne være.

- Vi er sluppet billigt i forhold til andre lande og skoler. Vi skal ”bare” vaske hænder, mens andre skal gå med mundbind hele dagen, siger læreren Hayssam Gheith.

Alle eleverne var enige om, at de ikke er bange for selv at blive smittet, men bange for at være smittebærere, og bære det over til en, der har et dårligt helbred.

- Jeg er ikke bange for selv at blive smittet, men jeg er bange for at smitte andre” siger eleven Lucas Lamp Hoffmann Mehlsen 7.a.

Til højre Hayssam Gheith og Henrik Kristian Fenneberg. Foto: Privatfoto
Thomas Brink Slothuss. Foto: Privatfoto
Til højre står Jonas Bro Simonsen, og til venstre står Marius Lei Bergmann. Foto: Privatfoto
Til højre står Frederik Nilsen og til venstre står Asila Khorami. Foto: Privatfoto
Tine Stevns Madsen Nilsson. Foto: Privatfoto
Til højre står Cristian Oprea, i midten Lucas Lamp Hoffmann Mehlsen og til venstre står Luna Steen Nicolaisen. Foto: Privatfoto

Restriktioner på Sønderskov-skolen

Hver årgang har en dør, de skal gå gennem om morgenen, efter frikvarterene og når eleverne skal hjem.

Hver årgang har et udeområde, som de skal være i i frikvarterene.

Elever og lærere skal vaske hænder, når de skal ind i klassen, efter frikvarter og efter man har spist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce