Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Frivillighedens Hus bliver til nyt kviktestcenter

Det nye kviktestcenter åbner mandag formiddag på Perlegade 50 i Sønderborg. Arkivfoto: Kim Holm
Et samarbejde mellem Sønderborg Kommune og Region Syddanmark sikrer, at der kommer endnu et kviktestcenter i Sønderborg.

Sønderborg: Mandag kommer det 12. kviktest-center i Sønderborg Kommune. Det sker, når et nyt kviktestcenter åbner i Frivillighedens Hus på Perlegade 50 midt på gågaden i Sønderborg.

Baggrunden for det nye testcenter er den gradvise genåbning, der har givet et meget stort pres fra borgerne på de 11 eksisterende kviktestcentre i Sønderborg Kommune, specielt hen over påsken frem mod genåbningen af liberale erhverv samt skole- og uddannelsesområdet den 6. april.

- Derfor har vi i Sønderborg Kommune rettet henvendelse til regionen for at høre om mulighederne for at øge testkapaciteten i Sønderborg Kommune, hvis vi kunne stille lokaler til rådighed med Frivillighedens Hus midt på gågaden. Hensigten med placeringen er at sikre et lettilgængeligt kviktesttilbud, som kan benyttes både af ansatte i bymidtens butiks- og erhvervsliv samt af borgere og kunder, der skal kunne påvise et negativt testsvar for eksempelvis at kunne gå til frisør eller lignende. Samtidig tænker vi også på det fremtidige behov for testsvar, der vil vokse de kommende uger og måneder, når cafeer, restauranter og lignende genåbner, siger borgmester Erik Lauritzen.

Annonce

Væsentlig brik i genåbningen

Regeringens første fase af den gradvise genåbning af det danske samfund understøttes af massiv testning med både PCR-test og kviktest.

Dette er en væsentlig brik i coronapassets udrulning, og i den sammenhæng har Sønderborg Kommune i samarbejde med regionen allerede etableret 11 kviktest-centre, der geografisk spreder sig som et fintmasket net i hele kommunen.


Hensigten med placeringen er at sikre et lettilgængeligt kviktest-tilbud, som kan benyttes både af ansatte i bymidtens butiks- og erhvervsliv samt af borgere og kunder, der skal kunne påvise et negativt testsvar for eksempelvis at kunne gå til frisør eller lignende.

Erik Lauritzen, borgmester


Disse 11 steder har været i drift siden medio februar. Det er Region Syddanmark, der har ansvaret for kviktestningen på kviktest-centrene. Regionen bruger Carelink som leverandør af kviktest.

Åbningstiderne på det nyt kviktest-center på Perlegade 50 vil være alle hverdage fra klokken 8.30 til 17.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce