Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Genforeningssten i Nordborg er blevet flyttet

Genforeningsstenen er flyttet til Søvænget. Foto: Sønderborg Kommune 
Genforeningsstenen, der stod ved Nørherredhus, er flyttet til Søvænget i Nordborg, hvor den bliver en del af et nyt parkanlæg.
Annonce

Nordborg: Genforeningsstenen ved Nørherredhus er blevet flyttet til Søvænget i Nordborg, hvor et nyt parkanlæg er ved at blive anlagt.

Slots- og Kulturstyrelsen gav i juli tilladelse til, at Sønderborg Kommune måtte flytte genforeningsstenen fra Nørherredhus til det nye parkanlæg. Tilladelsen er blandt andet givet, fordi stenen ikke oprindeligt har været placeret ved Nørherredhus, og derudover vurderer både kommunen og Slots- og Kulturstyrelsen, at placeringen ved Søvænget vil højne muligheden for at se stenen.

Projektet med parkanlægget koster 1,4 millioner kroner, og der skal laves stier, små pladser og en træbro ud i søen. Formålet er at få Nordborg Sø forbundet bedre med Nordborg By. Anlægget bygges op omkring genforeningsstenen. Der laves også opholdsmulighed ved siden af genforeningsstenen.

Ideen om at flytte genforeningsstenen er opstået på baggrund af en borgerhenvendelse, hvorefter forvaltningen har taget det med ind i projektet.

Genforeningsstenen blev oprindeligt sat op på Løjtertoft i Nordborg, men er efterfølgende flyttet flere gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce