Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Godt coronanyt: Smitten falder i Esbjerg, Varde, Vejen, Kolding og Aabenraa

Kontakttallet i Danmark er tirsdag faldet fra 1,3 til 1,1, og også antallet af nye smittede går den rigtige vej. Arkivfoto: Mette Mørk
Antallet af nye coronasmittede er det seneste døgn faldet både på landsplan og i halvdelen af de ti syd- og sønderjyske kommuner. En stigning i Tønder gør dog, at den sønderjyske kommune bevarer kedelig førsteplads.
Annonce

Covid-19: Noget kan tyde på, at de nye og skærpede coronarestriktioner virker.

På landsplan er der det seneste døgn blevet registreret 392 nye coronasmittede i Danmark. Det er det laveste antal i 13 dage og et fald på 43 færre smittede siden mandag, hvor tallet var 435.

I Syd- og Sønderjylland falder smitten også en anelse. Mandag var det samlede antal nye smittede de seneste syv dage i landsdelens kommuner 223. Det er tirsdag faldet til 219

Det er kommunerne Esbjerg, Varde, Vejen, Kolding og Aabenraa, der kan juble over, at det nu går den rigtige vej.

Smittetal tirsdag den 29. september

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er mandagens tal)

  • Varde: 17 (18)
  • Esbjerg: 41 (44)
  • Fanø: 1 (0)
  • Billund: 8 (7)
  • Vejen: 21 (22)
  • Kolding: 44 (45)
  • Haderslev: 6 (6)
  • Tønder: 23 (22)
  • Aabenraa: 21 (22)
  • Sønderborg: 37 (37)

Kilde: Statens Serum Institut

I Esbjerg, der i længere tid har været blandt de hårdest ramte kommuner, er antallet af nye smittetilfælde rykket mest det seneste døgn med et fald fra mandag til tirsdag fra 44 til 41. Det svarer til, at der nu er 36 smittede per 100.000 indbyggere, hvilket stadig er over myndighedernes kritiske grænse.

Trods fald er smitten fortsat også kritisk i særligt Kolding og Vejen, hvor der er henholdsvis 47 og 49 smittede per 100.000 indbyggere.

Annonce

Tønder er topscorer

I Tønder, Billund og Fanø er smitten derimod steget siden mandag. Værst ser det ud i Tønder Kommune. Her er der registreret 23 nye smittede de seneste syv dage. Det svarer til 62 smittede per 100.000 indbyggere, hvilket er alarmerende højt og giver den sønderjyske kommune førstepladsen i landsdelen.

Sønderborg bevarer sammen med Haderslev status quo, men indtager alligevel en kedelig andenplads med 50 smittede per 100.000 indbyggere.


Det er kommunerne Esbjerg, Varde, Vejen, Kolding og Aabenraa, der kan juble over, at det nu går den rigtige vej.


Tirsdagens opdatering fra Statens Serum Institut viser, at det ikke kun er antallet af nye smittede, der er faldet på landsplan. Kontakttallet, der viser, hvor mange hver enkelt person med coronavirus giver smitten videre til, er nemlig også faldet fra 1,3 til 1,1. Det skal dog gerne ned under 1, før kurven er knækket, skriver sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) tirsdag på Twitter.

Tre færre er indlagt efter det sidste døgn. I alt er 107 personer indlagt, hvoraf 24 ligger på  intensiv, heraf er ni i respirator.

En person er død med coronavirus det seneste døgn i Danmark. På verdensplan rundede antallet af coronadødsfald natten til tirsdag en million, viser en opgørelse fra det amerikanske Johns Hopkins University.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Endnu en stor smittestigning i Esbjerg og Aabenraa: Fem andre kommuner holder status quo

Ugeavisen Sønderborg

Smittestigning over weekenden sender nye kommuner over den kritiske grænse - men der er godt nyt i Sønderborg

Annonce