Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kalle var gammel socialdemokrat

Karl Matthies fra Ulkebøl ved Sønderborg blev 79 år. Privatfoto
Karl Matthies fra Ulkebøl ved Sønderborg havde vidt forskellige interesser lige fra menighedsråd til den socialdemokratiske bevægelse.
Annonce

Karl Matthies fra Ulkebøl ved Sønderborg er stille sovet ind i en alder af 79 år efter fire-fem år med åndedrætsproblemer og permanent brug af iltflaske.

Kalle - som de fleste kaldte ham - var Ulkebøl-dreng. Han har altid boet i Ulkebøl bortset fra indkaldelse til militærtjeneste.

Han var udlært beslagsmed ved smeden i Kær og kom siden til JF Fabriken, hvor han i en årrække var rejsemontør, men efter datteren Helle kom til verden, blev han smed på JF Fabriken i afdelingen på Linde Allé.

Han har også arbejdet i syv år på Simon Moos' maskinfabrik på Sydals, men efter hårdt svejsearbejde vendte han tilbage til JF Fabriken, hvor Kalle var, indtil han gik på efterløn. Han var helt naturligt organiseret i Dansk Metal.

Annonce

Menighedsråd

Karl Matthies havde vidt forskellige interesser. Han var i Ulkebøl Menighedsråd i 12 år, og det var ensbetydende med - efter hans mening - at man skulle vise sig i kirken om søndagen.

Han var inkarneret socialdemokrat og med i den socialdemokratiske bevægelse. Han havde  "rødt" blod i årene og var den gammeldags socialdemokratiske type, som ikke var så meget for nye ideer og tanker. Det argumenterede han imod.

Han har været et fremtrædende medlem af partiforeningen i Ulkebøl. Han har også været formand for Sønderborg-kredsen.

Karl Matthies har også vist stort engagement i Borgerforeningen, i Skyttelauget og i Borgerforeningens bowlingklub, hvor han var en dygtig bowlingspiller og det på trods af, at han de senere år måtte have iltflasken med som makker.

Han efterlader hustruen Anne-Merethe, børnene Helle og Kim, børnebørnene Lars og Mette, svigersønnen Flemming og svigerdatteren Louise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce