Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kim tager et stort spring: Skifter urene ud med fastfood

En ny fremtid venter derude for Kim Faber, som skifter urbranchen ud med fastfood, når han til efteråret overtager Sunset i Rødekro.
43-årige Kim Faber har altid arbejdet i urbranchen. Nu skifter han spor og overtager Sunset i Rødekro, fordi han har lyst til at være en del af noget større. Han er også manden bag Sunset i Sønderborg.
Annonce

Sønderborg: Om få uger skal 43-årige Kim Faber ikke længere tænke i design og salg af ure.

Her skal han nemlig møde til oplæring i Sunset i Hedensted, hvor han i de næste måneder skal lære den kæde at kende, som han nu skal være en del af.

Efter godt 18 år i urbranchen skifter Kim Faber spor og den 1. oktober overtager han Sunset i Rødekro og i september 2021 åbner han den nye Sunset i Sønderborg.

- Det er en tanke, jeg har gået med et stykke tid. Jeg har altid være den ensomme soldat, og nu har jeg lyst til at være en del af noget større. I Sunset bliver jeg en del af et succesfuldt koncept, der fungerer, men jeg er stadig selvstændig i egen butik og skal dermed ikke begynde fra bunden. Det synes jeg er spændende, og det kan jeg se et perspektiv i, siger han om beslutningen.

Annonce

Ikke svært at sige farvel

At sige farvel til det urmærke, han selv har designet og banket op fra bunden, har ikke været en svær beslutning.

- Der ligger selvfølgelig mange timer og meget hjerteblod i det, men det er en hård kamp at starte et nyt brand op. Derfor er svaret både og til spørgsmålet om, det gør ondt at droppe det. Jeg tror på, at vi hele tiden skal revurdere den retning, vi er på, og jeg kan se et større perspektiv i det spring, jeg tager nu. Derfor har jeg det ikke svært med at sige farvel til mit eget urmærke, forklarer Kim Faber.

Blå bog

  • 43 år, født og opvokset i Kliplev.
  • Gift med Christina, og de har døtrene Dicte-Marie på 12 år og Anne-Clara på 10 år.
  • Familien bor i Aabenraa, men Kim har inden boet i Düsseldorf, Hamborg og Herning.
  • Han har studeret design i Herning og var med til starte Skagen Ure op i Tyskland for 18 år siden.
  • Han har de seneste 14 år været selvstændig i firmaet Moment, hvor han været sælger og distributør af andre urmærker.
  • For fem år siden startede han sit eget urmærke Faber Time, som blev solgt i lande som Danmark, Tyskland, Østrig, Holland, England, Spanien og Portugal.
  • Faber Time har han nu solgt for at overtage Sunset i Rødekro og åbne den kommende Sunset i Sønderborg.
  • I fritiden kan Kim blandt andet godt lide at lave mad.

Faber Time er solgt til en lokal forretningsmand, og dermed kan Kim Faber nu begynde at koncentrere sig om det nye kapitel, som han har en ambition om skal udvikle sig med årene.

- Jeg kan se en super fremtid i Sunset, fordi det er et koncept, der virker. Det er en restaurant, jeg altid selv spiser på, når jeg er ude at køre og besøge kunder, fordi jeg synes, den er den fastfood-restaurant med den mest ærlige mad. Det er god fastfood lavet af gode råvarer, og jeg tror, at vi vil se en større efterspørgsel på mere reel og ærlig fastfood, og det er det, Sunset leverer. Derfor ser jeg et stort potentiale i Sunset. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang. Lære medarbejderne at kende, blive en del af et team og være vært og arbejde for at give folk en god oplevelse. Jeg elsker at nørde i at optimere ting, og det går jeg i gang med, når jeg har lært arbejdet i Sunset at kende. I september 2021 åbner jeg en Sunset i Sønderborg, og det passer fint med, at jeg når at få noget erfaring inden. Jeg vil godt ud over stepperne, og min ambition er på sigt at åbne en eller to restauranter mere, fortæller Kim Faber.

Annonce

Døtrene er begejstrede

Opbakningen til hans sporskifte har været stor hjemme i familien Faber, hvor specielt døtrene Dicte-Marie og Anne-Clara synes, det er megafedt, at deres far nu skal drive Sunset.

Kim Faber er ofte selv i køkkenet, fordi han elsker at lave mad. Her er det dog døtrene og én af deres veninder, som er i gang med at bage i baggrunden. De synes, det er megafedt, at deres far nu skal drive Sunset i Rødekro.

- Min drøm er, at de kommer ud til mig i restauranten og hjælper til, når de er færdige med skolen. Jeg tror, det bliver rigtig godt for familien, for det er noget, vi kan være fælles om, siger han.Sunset i Rødekro åbnede i december 2018. Det var kæden, der selv åbnede restauranten, som dermed ikke har haft en franchisetager før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce