Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kommunens plan for nye boligejendomme er urimelig

Annonce

LÆSERBREV: Et nyligt afholdt informationsmøde vedrørende byggeriet af boligejendomme på syv etager på Nordhavnen i Sønderborg fik massiv kritik, ikke på grund af bebyggelserne, men højden og byggetætheden.

Der er i planen ikke taget højde for de bagvedliggende beboelser overhovedet, og som konsekvens heraf mister udsigten til Alssund. Det er i den 73 siders lokalplan nævnt med få linjer ("Gennemførelsen af lokalplanen betyder at goder i form af mistet udsigt til en del boliger bag bebyggelsen") - Planen indeholder sparsomt visualisering set fra boligområdet til fordel for havnefronten.

Bebyggelserne Joachimparken, Frederiksparken, Udsigten og Margretheparken, blev i sin tid anlagt på grundlag af Lokalplaner der tog hensyn til de skrånede grunde og som bl.a. boligforeninger fornemt har administreret, så flest mulige boliger får udsigt til Alssund.


Det bør ikke være i kommunens interesse at ignorerer tidligere lokalplaner og ødelægge eksisterende attraktive bebyggelser til fordel for nye boliger på havnefronten.

Kay Petersen, Sønderborg.


Det bør ikke være i kommunens interesse at ignorerer tidligere lokalplaner og ødelægge eksisterende attraktive bebyggelser til fordel for nye boliger på havnefronten. Der bør kunne laves forslag, som kan tilgodese begge dele. Når det kan lade sig gøre på Dybbøl-siden (Nordvesthavnsvej) kan det vel også lade sig gøre i Nordhavnen. Det kræver blot at man tænker i områder og ikke kun i bygninger – og her svigter Gehry-planen .

Sønderborg har, modsat mange andre havnebyer, et skrånende landskab mod Alssund som man børe værne om, og som gør det muligt at lave attraktive boligområder for mange generationer fremover.

Lad os nu i denne sammenhæng blive fri for ”dumsmarte” bemærkninger om at man ikke ejer udsigt – det drejer sig udelukkende om byplanlægning og skabe nye boliger og samtidig bevare nuværende attraktive boligområde i Sønderborg bys interesse.

Høringsperioden slutter den 16. september – og kommentarer og forslag til lokalplanen kan indsendes via kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce