Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kor kom ikke til Italien - nu er der kurs mod Budapest

South Denmark Female Choir består af tidligere sangere fra Sønderjysk Pigekor. Foto: Privatfoto
South Denmark Female Choir måtte på grund af coronakrisen droppe tur til Italien. Nu planlægges der to sangweekender og deltagelse i international konkurrence i Budapest.
Annonce

Sønderborg: Da 60 medlemmer af South Denmark Female Choir - tidligere medlemmer af Sønderjysk Pigekor - var samlet til korweekend i efteråret 2019 - gik alle hjem med et smil på læben og med troen på, at koret skulle til et stort internationalt korstævne i Italien i det tidlige forår 2020. Men sådan gik det ikke. Turen blev aflyst i sidste øjeblik, da coronakrisen voksede sig stor, og det, der skulle have været en glædelig begivenhed for sangerne, blev erstattet af en uvished om, hvornår de igen kunne samles for at synge.

Nu letter coronaskyerne og chefdirigent for Sønderjysk Pigekor og Drengekor, Mette Rasmussen, tør igen kigge fremad. Fremad mod weekenderne 25. til 27. september 2020 og 19. til 21. marts 2021. Her er der planlagt korweekender på Sønderborg Kaserne. Den første korweekend rundes af med en koncert søndag 27. september. Alle er velkomne til at overvære koncerten, der er gratis.

- Vi skal synge sammen efter meget lang ventetid. Jeg glæder mig til at se sangerne og høre deres stemmer igen, siger Mette Rasmussen.

Til Budapest

Den aflyste tur til Italien bliver nu i stedet til en tur til Budapest i foråret 2021, hvor der er international korkonkurrence. Mette Rasmussen håber, at mange af de tidligere sangere vil melde sig til turen. Det er muligt at melde sig til de to sangweekender uden at tage med til Ungarn. Det hele foregår på www.sjpigekor.dk.

Mette Rasmussen siger også, at alle tidligere medlemmer af Sønderjysk Pigekor er velkomne - også selv om de ikke har sunget i lang tid.

- Man glemmer aldrig at synge, hvis man har fået den rette grundtræning som barn eller ung - ligesom man aldrig glemmer, hvordan man cykler, selv om man ikke har gjort det i lang tid, siger Mette Rasmussen, der er rørt over den store opbakning, der har været til South Denmark Female Choir. Hun kalder det et signal om, at sangerne har været glade for deres tid i koret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce