Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kor skal til Italien - mangler 50.000 kroner

Mette Rasmussen skal med South Denmark Female's Choir til Italien. Foto: Claus Thorsted
South Denmark Female Choir skal deltage i Interkultur-festivalen i Italien i påsken. Det meste af finansieringen er på plads.
Annonce

Sønderborg: Mette Rasmussen er chefdirigent og kunstnerisk leder af Sønderjysk Pigekor, og hun ved, at hun må tage afsked med sangerne, når de nærmer sig 20 års alderen. Det er jo et pigekor. Men det hele sker automatisk - Mette Rasmussen har aldrig bedt en sanger forlade koret.

Når sangerne forsvinder, er det stort set altid med en oplevelse for livet bag sig - og det er da også årsagen til, at Mette Rasmussen flere gange er kontaktet af tidligere sangere, som ønsker at synge med de gamle veninder. Og det sker nu. South Denmark Female's Choir består af 40 tidligere sangere fra pigekoret og ni af de ældste sangere i pigekoret.

Koret øver i øjeblikket, for det har kurs mod Interkultur-festivalen Vox Lucensis 4. til 8. april i Lucca, Italien. Interkultur er tysk og er verdens førende, når det drejer sig om at arrangere kor-konkurrencer.

South Denmark Female's Choir betaler 200.000 kroner for turen. En del er egenbetaling og Fabrikant Mads Clausens Fond har givet 25.000 kroner. Der mangler dog stadig 50.000 kroner for at få økonomien til at hænge sammen, og der arbejdes i øjeblikket med en aftale med arbejdspladser, som kan sponsorere en medarbejder. Har man lyst til at støtte de 52 sangere og ledere, som skal afsted, så må der gerne skrives til Johanne Rasmussen, der står for projektet, på johanne@sangcentret.dk.

Sønderjysk Pigekor

Sønderjysk Pigekor og Drengekor er med sine 260 sangere Danmarks næst største. Danmarks Radio, kor er landets største med flere end 300 sangere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce