Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Løkkegård et skridt nærmere ny brug: Fra sommer 2021 skal  børnehave kunne rykke ind

Løkkegård var tidligere en del af det militære øvelsesområde på Kær Vestermark. Nu skal det være naturformidlingssted med FN's Verdensmål som omdrejningspunkt. Til sommer er planen, at en børnehave flytter ind. Arkivfoto: Timo Battefeld
Teknik- og miljøudvalget har vedtaget den lokalplan, som med godt 12 mio. kroner i halen skal omdanne den tidligere militære bygning - Løkkegård - til naturformidlingscenter og børnehave.

Sønderborg: Byrådet besluttede i februar sidste år, at Kær Vestermark skal udvikles som et lokalt og nationalt Center for Verdensmål, hvor Løkkegård udvikles til et lokalt naturformidlingssted i kommunens lærings- og undervisningsmiljø. Den plan er nu blevet behandlet i teknik- og miljøudvalget, hvor lokalplanen og dermed rammerne for projektet er vedtaget.

- Verdensmålene er kommet for at blive, og jeg bakker op om lokalplanen, der sætter rammerne for et nationalt center og et lokalt naturformidlingssted. Coronaperioden har sat fokus på udendørs lærings- og undervisningsmiljøer, og her passer omdannelsen af Løkkegård fra militært undervisningssted til satellit børnehave jo fint ind, siger udvalgsmedlem Tage Petersen(V)

Fra sommeren 2021 er det planen, at Løkkegård skal huse børnehavebørn fra Midtbyens Naturbørnehus – den nye institution på Møllegade i Sønderborg. I budgetaftalen frem mod 2022 er der afsat i alt 12 mio. til både det og formidlingscentret.

Annonce

Fra soldater til børn

Løkkegård har tidligere været anvendt til undervisning af soldater, og laderne fungerer i dag som oplag. Den netop vedtagede lokalplan skal fastlægge områdets fremtidige anvendelse til besøgs- og formidlingscenter med mulighed for at vise og formidle fremtidens bæredygtige løsninger på nutidens udfordringer.

- Det er et meget spændende projekt i et undervisningsmiljø, som bliver spændende for børn og unge, siger udvalgsformand Aase Nyegaard (Fælleslisten).

For at undgå støjproblemer fra den nærliggende skydebane er der udarbejdet en revideret miljøgodkendelse, som skal sikre at naturbørnehavens åbningstid ikke berøres.

Også i forbindelse med etablering af det kommende nye renseanlæg er der taget hensyn til  naturbørnehaven på Løkkegård, således at renseanlægget placeres længst muligt mod øst væk fra Løkkegård med mulighed for yderligere krav om tiltag til reduktion af støj og lugt.


Coronaperioden har sat fokus på udendørs lærings- og undervisningsmiljøer, og her passer omdannelsen af Løkkegård fra militært undervisningssted til satellit børnehave jo fint ind.

Tage Petersen(V)


Et Center for Verdensmål vil desuden betyde en øget trafik til og fra Kær Vestermark. Og fordi tilkørselsforholdene ved Vestermark-Alssundbro i forvejen er overbelastede, er der trafikplan på vej, som skal håndtere problematikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce