Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Laura kan ikke forestille sig et liv uden heste

Laura Christoffersen Jensen kan ikke forestille sig et liv uden ridning. Foto: Jens Eilertsen
Næsten hver dag er Laura Christoffersen Jensen tre til fem timer i Sundeved Rideklub.

Vester Sottrup: Laura Christoffersen Jensen har redet, siden hun var fem år, og hun kan slet ikke forestille sig et liv uden ridning. Da ugeavisen spørger, hvad hun ville lave, hvis hun ikke kunne gå til ridning, går der meget lang tid, før hun svarer: Måske svømning.

Den 13-årige hesteglade pige har lige solgt sin hest og rider nu på en af elevhestene. Hun tilbringer næsten hver dag mellem tre og fem timer i Sundeved Rideklub, og det får hun fint til at gå op med skole og lektier. Der bliver også tid til at løbetræne.

Annonce

Alle taler godt med alle

Laura Christoffersen Jensen er kommet omkring fire år i klubben, og hun siger, at det aldrig bliver trælst. Det er nemlig sjovt at være i klubben, fordi alle - ændre og yngre - taler godt sammen. Hun synes også, det er sjovt at få lov til at hjælpe med at lære de nye elevheste op.

Når Laura Christoffersen Jensen bliver voksen, vil hun gerne have en uddannelse til dyrlæge, men der skal også privat være noget med heste i hendes liv. Det er hun i dag ikke i tvivl om.

Minusser og plusser

Formand Peter Schmidt, sekretær Lis Clausen og PR-ansvarlig Kirsten Krogh Christensen siger, at der er følgende fordele ved at lade sit barn gå til ridning: De bliver ansvarsbevidste, sociale, omsorgsfulde og så er det sundt. Lis Clausen siger, at hun har flere formiddage,hvor hun går 10.000 skridt uden egentlig at komme nogen steder.

På minussiden nævnes, at det koster penge at gå til ridning samt at der skal bruges mange timer i stalden. Kirsten Krogh Christensen siger dog, at tiden i stalden i langt de fleste tilfælde ikke går ud over skolearbejdet. Det er nemlig sådan, at forældrene, der betaler, kan forlange, at deres datter eller søn ved siden af klarer sin skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce