Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Markant alsinger fylder rundt

Fra juni 2019 har Kari Bjerke undervist i mindfulness og mindful yoga på Alsik hotel og Spa i Sønderborg. Privatfoto
Mindfulness-instruktør og klummeskribent Kari Bjerke bliver 60 år.
Annonce

Sønderborg: Kari Bjerke fylder 60 år onsdag den 24. juni. Hun arbejder med undervisning i mindfulness og mindful yoga på Alsik Hotel og som selvstændig i virksomheden www.karibjerke.dk. Desuden har hun de seneste år været klummeskribent for Sønderborg Ugeavis. Hun har tre voksne sønner og et barnebarn samt er gift på 35. år.

- Da jeg var først i tyverne, oplevede jeg en massiv angst og en efterfølgende fødselsdepression. Begge dele kom til at påvirke mit liv i mange år. Men de førte også til en lang personlig udvikling. Som et led i den blev jeg i 1995 uddannet til psykoterapeut, lyder det fra fødselaren.

Hun er født og opvokset på Als. Som ung kvinde blev hun uddannet i Amagerbanken. Det var dog ikke lige hende, så hun uddannede sig til socialrådgiver og psykoterapeut. Hun har arbejdet som blandt andet sagsbehandler i Jobcentret i Sønderborg, fagforeningen 3F, som bisidder samt som mentor og personundersøger i Kriminalforsorgen.

Under uddannelsen til psykoterapeut blev hun  introduceret til ikke-voldelig kommunikation. Det man også kalder Girafsprog. Det har hun siden både uddannet sig indenfor og arbejdet med blandt andet i et samarbejde med den amerikanske fængselsorganisation "Freedom Project".

Annonce

Hjælp borgmesteren

Disse erfaringer blev brugt i et frivilligt resocialiseringsprojekt i Sønderborg Arrest i 2003-2005. Freedom Project arbejder også med mindfulness i amerikanske fængsler. I 2003 lærte hun at meditere af en tidligere indsat Dow Gordon, som nu er fredsmægler. Det blev begyndelsen på egen daglig meditation.

Hun har siden arbejdet med ikke-voldelig kommunikation og med konflikthåndtering i projekter i Sønderborg Kommune. I tog 2012 tog hun en uddannelse som mindfuldnessinstruktør. I 2015 etablerede hun eget firma og har siden haft nok at se til. Borgmester Erik Lauritzen er en af dem, der har været gennem et forløb hos Kari Bjerke.

I 2016 underviste hun elever på Nybøl Skole samt Privatskolen Als i mindfulness på fire  forskellige klassetrin. Forløbet på Nybøl Skole blev finansieret af BHJ-Fonden. 2017, 2018 og i 2020 holdt hun trivselsdag for 7. klasser i Aabenraa Kommune, hvor hun underviste i alt 13 klasser i mindfulness.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce