Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma vil rive erhverv ned og bygge lejligheder

Sådan er oplægget til nybyggeriet på Oehlenschlægersgade. Illustration: Fra lokalplanen 
Teknik- og miljøudvalget har sendt en lokalplan i høring, som giver lov til byggeri af fem etagebygninger på Oehlenschlægersgade. Dansk Folkeparti og Venstre stemte imod.

Sønderborg: En gammel værkstedsbygning og nogle garager på Oehlenschlægersgade skal rives ned, og i stedet skal der bygges fem etageejendomme. Det giver et nyt lokalplanforslag lov til.

Det er grundejeren, som ønsker at opføre de fem etageejendomme i to til tre etager. Teknik- og miljøudvalget har sendt lokalplanforslaget i høring.

- Vi ser meget gerne, at et gammelt erhvervsbyggeri, der ikke bruges længere, erstattes med et moderne boligbyggeri midt i et område, der i forvejen er præget af boliger. Jeg håber og tror på, at høringsfasen vil bekræfte os i, at også naboerne i området synes, det er en god ide at modernisere og opdatere området, siger Aase Nyegaard (Fælleslisten), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

Annonce

Lokalplanforslaget giver lov til boligbebyggelse i højst 15 meters højde. Ejendommene har i alt plads til 29 lejligheder. Desuden er lokalplanforslaget en bevarende for de tre eksisterende bevaringsværdige boligbygninger, der ligger på grunden Oehlenschlægersgade/Hilmar Finsens Gade.

V og DF stemte imod

Det var et flertal på fem i udvalget, der godkendte høringsforslaget. Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti er imod, da han mener, politikerne skal afvente den arkitektur- og bevaringspolitik, som byrådet har besluttet skal laves.

- På den måde ved forvaltningen, hvordan den skal forholde sig til projekter som dette. Lige præcis i denne sag er arkitekturen vigtig, da der bliver bygget nyt i et gammelt kvarter. Det er et kvarter, der er meget tidstypisk, og det vil være ærgerligt med byggeri, som ikke passer ind, siger Stefan Lydal, der er næstformand i udvalget.

Lokalplanforslaget giver lov til tre bygninger på værkstedsgrunden og to bygninger mellem de to bevaringsværdige huse.

Også Venstres medlem af udvalget stemte imod.

- Selvom projektet er blevet tilrettet, er vi stadigvæk ikke begejstrede, og vi mener, at det bør afvente den arkitektur- og bevaringsplan, der er under udarbejdelse, siger Tage Petersen .

Lokalplanen er sendt i høring indtil den 3. juni. I høringsperioden vil der blive holdt et informationsmøde.

Lokalplanen bevarer de tre røde murstensbygninger på hjørnet af Hilmar Finsens Gade og Oehlenschlægersgade. Alle tre bygninger er fra 1920'erne. Den hvide garagebygning skal rives ned. Foto: Katrine Lund Walsted


Jeg håber og tror på, at høringsfasen vil bekræfte os i, at også naboerne i området synes, det er en god ide at modernisere og opdatere området,

Aase Nyegaard, Fælleslisten
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce