Annonce
Læserbrev

Nyt om affaldsbeholdere lander snart i din e-Boks

Flere end 25.000 husejere får meget snart brev i e-Boks om den nye affaldsordning med tre affaldsbeholdere til sortering af plast, pap/papir, metal, glas, køkkenaffald samt restaffald.
Annonce

Sønderborg: Nu begynder Sønderborg Forsyning for alvor at sprede information om den kommende sorteringsordning af affald, der omfatter tre 240 liters beholdere samt en mindre til farligt affald. For meget snart modtager alle, der ejer et parcelhus eller et sommerhus i Sønderborg Kommune, brev i deres e-Boks. Her kan man læse, hvilke affaldsbeholdere man får fra efteråret 2020.

- Vi har for hver enkelt husstand vurderet, hvilke affaldsbeholdere der er behov for, når den nye ordning træder i kraft til efteråret, fortæller kunde- og kommunikationschef ved Sønderborg Forsyning, Janni Hv. Jepsen.

Og i den forbindelse får flere end 25.000 parcelhus- og sommerhusejere i uge fire brev i e-Boks. I Sønderborg Forsyning er alle mand derfor kaldt til telefonerne for at besvare spørgsmål fra kunderne og hjælpe til, hvis nogen har brug for en anden løsning.

- Det kan være, at man vælger at benytte lejligheden til at tilpasse størrelsen på affaldsbeholderne til nye behov - for eksempel hvis familien er blevet større eller omvendt, børnene er flyttet hjemmefra, tilføjer Janni Hv. Jepsen.

Annonce

Kom og spørg og se

Alle borgere får via Sønderborg Forsynings hjemmeside mulighed for selv at rette løsningerne i et selvbetjeningssystem frem til 31. marts. Samtidig har Sønderborg Forsyning de kommende torsdage udvidet åbningstiden til kl. 20.00.

Men Sønderborg Forsyning tager ikke kun teknikken i brug i kampagnen for den nye ordning med sortering af affald. Fra 24. januar til 3. april tager Sønderborg Forsyning på rundtur i hele kommunen på centrale pladser for at svare på spørgsmål og fremvise de nye beholdere. Alle 11 gange er fredage i tidsrummet 14-17, og første stop er Kvickly i Nordborg.

- Det kan være svært at forholde sig til, om man har brug for en 240 liters beholder til restaffald og madaffald, eller om man vælge en større beholder med en kapacitet på 370 liter. Derfor vil vi gerne møde kunderne på en måde, hvor vi har god tid til at besvare deres spørgsmål, og de kan føle og se, hvad det er, vi taler om, siger Janni Hv. Jepsen.

Standardløsningen for et parcelhus vil fra efteråret 2020 være tre 240 liters beholdere med hver to rum. På den måde er der et rum til hver af de seks materialer: Pap/papir, glas, plastik, metal, madaffald og restaffald. Desuden kommer der en mindre kasse til miljøfarligt affald som små elektroniske genstande, spraydåser, kemikalier, batterier og elsparepærer.

Byrådsmedlem og formand for Sønderborg Forsyning, Tom Hartvig Nielsen (t.v.), direktør for Sønderborg Forsyning, Hans Erik Kristoffersen og formanden for teknik- og miljøudvalget, Aase Nyegaard, kigger på de nye affalds- og genbrugsbeholdere, der tages i brug fra efteråret 2020.Arkivfoto: Timo Battefeld

Her kan du møde Sønderborg Forsyning og de nye affaldsbeholdere

Fredag den 24. januar, kl. 14-17 NORDBORG ved Kvickly

Fredag den 31. januar, kl. 14-17 AUGUSTENBORG ved SuperBrugsen

Fredag den 7. februar, kl. 14-17 GRÅSTEN ved Ulsnæscentret/SuperBrugsen

Fredag den 14. februar, kl. 14-17 SØNDERBORG ved Bilka

Fredag den 21. februar, kl. 14-17 SKOVBY ved Dagli’Brugsen

Fredag den 28. februar, kl. 14-17 GUDERUP ved Rema1000

Fredag den 6. marts, kl. 14-17 SØNDERBORG ved Borgen

Fredag den 13. marts, kl. 14-17 FYNSHAV ved Dagli’Brugsen

Fredag den 20. marts, kl. 14-17 HØRUPHAV ved SuperBrugsen

Fredag den 27. marts, kl. 14-17 BROAGER ved SuperBrugsen

Fredag den 3. april, kl. 14-17 VESTER SOTTRUP ved Dagli’Brugsen

Fra uge 4 vil det også være muligt at se de nye beholdere på alle Sønderborg Forsynings genbrugspladser, på biblioteket i Nordborg, i Sønderborg Kommunes Borgerservice og i Sønderborg Forsynings kundeservice på Ellegårdvej 8 i Sønderborg.

Læs meget mere på www.sonfor.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce