Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Peter Hansen stopper i politik

Efter denne byrådsperiode er det slut med politi for Peter Hansen (V).  Foto: Timo Battefeld
Venstres politiske ordfører i Sønderborg Byråd - og tidligere borgmesterkandidat, Peter Hansen, har besluttet helt at stoppe i politik. Han er en politisk profil, der både har oplevet at være lige ved og næsten ved Folketingsvalg og kommunalvalg.
Annonce

Sønderborg: Efter fire perioder og snart 16 år i Sønderborg Byråd er det slut med politik for Venstres Peter Hansen.

- Jeg genopstiller ikke, siger han til JydskeVestkysten.

- Jeg kan mærke, at der skal ske noget nyt. Men faktisk besluttede jeg mig allerede efter valget i 2017, at det skulle nok være min sidste periode. Men den slags skal man ikke melde ud, for så forsvinder indflydelsen straks, siger Peter Hansen.

- Alting har sin tid. Det lidt ligesom med Ringriderfesten, hvor jeg var formand i 15 år og næstformand i ti år. På et tidspunkt må man også sige: Nu er det nok, siger den 64-årige politiker, der nu snart 100 procent vil hellige sig sine opgaver som erhvervsmand og bestyrelsesarbejde i en række større virksomheder - blandt andet til foråret som bestyrelsesformand for Danmarks næststørste mediekoncern, Jysk Fynske Medier.

- Jeg er utrolig glad for at have fået lov til at være med til at præge udviklingen i hele Sønderborg Kommune. Det har været ekstremt spændende og et stort privilegium at have været med til, siger han og nævner projektet som Alsion, Mommark Havn og Sønderborg Forsyning.

Annonce

Et slemt nederlag

Peter Hansen vil hjælpe Ellen Trane Nørby med at blive valgt som borgmester i Sønderborg, og han vil deltage aktivt for hjælper i valgkampen. Men faktisk var Trane Nørby medvirkende til et af de største nederlag - måske det største - i Peter Hansens politiske karriere.

Det var i 2005, da Peter Hansen var 25 stemmer fra af blive valgt til Folketinget. Den plads tog Ellen Trane Nørby.

- Det var enormt hårdt mentalt. Når man var så tæt på. For når man går 100 procent ind i noget, kaster al sin energi og vilje og en del økonomi ind i det, så har man sgu også lov til at ærgre sig, når det ikke lykkedes og man er så tæt på, siger Peter Hansen.

Det var også tæt på, at Peter Hansen vandt borgmesterposten ved kommunalvalget i 2013, men De Konservative og de små midterpartier fandt sammen med Socialdemokratiet, og Erik Lauritzen fik sin første periode som borgmester.

Peter Hansen er klar over, at han har delt vandene hos mange vælgere og borgere.


Det var enormt hårdt mentalt. Når man var så tæt på. For når man går 100 procent ind i noget, kaster al sin energi og vilje og en del økonomi ind i det, så har man sgu også lov til at ærgre sig, når det ikke lykkedes og man er så tæt på


- Politik handler om at tage de kampe, man mener er nødvendige. Ikke for kampens skyld, men fordi man mener, det er det rigtige. Så må man bare komme videre, når man kender resultatet. Uanset hvordan resultatet er. Der ligger altid en ny udfordring og venter, siger han.

- Det kan være udfordrende at være i politik og stikke snuden frem. Man kan ikke være venner med alle. Jeg har lagt ryg til meget igennem årene, men jeg klager ikke. Det er åbenbart en del af gamet, og desværre et vilkår alle politikere uanset partifarve skal leve med, siger Peter Hansen.

Annonce

Venskaber på tværs

Han går med glæde over det, han har været med til og ikke med ærgrelsen over ikke at være blevet valgt til Folketinget ellers om borgmester.

- At arbejde i politik er ikke kun selve det politiske arbejde. Det er også at møde mennesker på tværs af politiske skel. Det har givet gode venskaber på tværs af partierne, som jeg sætter stor pris på. Jeg har lært kommunen at kende på en måde, som det burde være alle forundt, siger Peter Hansen.

Den gik ikke i 2013 - da det ellers var tæt en valgsejr. Foto: A. Kibbel
Peter Hansen tager i fremtiden - altså efter denne byrådsperiode - ikke flere debatter i Sønderborg Byråd.Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce