Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Scandic Hotel er nummer et i inklusion

Polina Krasnoshtek er fra Ukraine og Hasan Antep fra Tyrkiet. De har været ansat på Scandic Sønderborg i henholsvis ti og to år. Foto: Henrik Rath
Organisationen "Great Place To Work" har kåret hotelkæden Scandic som nummer et i inklusion af ansatte fra udlandet. I Sønderborg er der ansatte fra 15 nationer.
Annonce

Sønderborg: Det er nu andet år i træk, at hotelkæden Scandic er blevet kåret som nummer et i inklusion af medarbejdere med anden etnisk baggrund. I hele koncernen arbejder 105 forskellige nationaliteter og alene på hotellet i Sønderborg 15 forskellige.

- Det kommer særlig til udtryk, når vi markerer en af de ansattes fødselsdage, hvor der så ofte bliver sunget fødselsdagssange på flere sprog, fortæller hoteldirektør Niels Sørensen, som selv sagt er stolt af kåringen fra organisationen "Great Place To Work". Her modtog Scandic også en andenplads blandt samtlige store virksomheder i landet ud fra alle parametre - altså ikke udelukkende inklusion.

- Det er ekstra rart, når placeringen er et resultat af svar fra de enkelte medarbejdere, tilføjer Niels Sørensen. Hotellet har en bog, der tegner virksomhedens kultur- og socialprofil. Den tæller 25 procent i afgørelsen. Den sidste og tungeste del af bedømmelsen kommer fra medarbejdersvar i forbindelse med en rundspørge.

Annonce

Velkommen-følelse

Polina Krasnoshtek fra Ukraine og Hasan Antep fra Tyrkiet har arbejdet på Scandic Sønderborg henholdsvis ti og to år.

- Det er her en fantastisk god stemning og følelse af at være velkommen. Vi blev hurtigt et team, hvor vi alle ved, hvad der er vores fælles opgaver, fortæller Hasan Antep. Også Polina er begejstret:

- Vi lever helt i gennem dansk derhjemme, men selv om man ikke kan sproget, får man tilbudt kurser og hjulpet meget for at føle sig velkommen, siger hun og har fra begyndelsen bedt alle tale dansk til hende.

- For hele virksomheden giver det en stor grad af rummelighed, som man også kan lære noget af personligt, tilføjer Niels Sørensen, der med priserne også ser fordelen i, at der bliver sendt et stærkt globalt signal i en tid, hvor der er brug for arbejdskraft i branchen.

Priserne er i øvrigt givet i konkurrence med andre brancher - således ikke udelukkende inden for hotelfaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce