Annonce
Ugeavisen Sønderborg

SDU klar til genåbning: Snart kan en del af de studerende vende tilbage

Syddansk Universitet gør klar til at genåbne for en række studerende i april. Pressefoto
Syddansk Universitet Alsion åbner snart dørene for en række studerende. Det bliver kun for få et fåtal, og der er krav om test og god afstand.

Sønderborg: Med udmeldingen den 22. marts om, at studerende så småt må vende tilbage til deres studier, begyndte en planlægning at gå i gang på SDU Alsion. Forventningen er de studerende skal møde op med en maks 72 timer gammel negativ coronatest.

På både campus Esbjerg, Odense, Kolding, Slagelse og Sønderborg bliver der gjort klar til, at der kan lyntestes. Arbejdet med at få sat lyntestfaciliteterne op begynder 6.april.

- Det er en ny og stor opgave for SDU, og testfaciliteterne vil derfor blive etableret i løbet af april måned. Indtil testfaciliteterne er etableret, opfordres studerende og ansatte til at benytte andre testfaciliteter uden for SDU, skriver Thomas Buchvald Vind, universitetsdirektør.

Annonce

20 procent tilbage

Fra den 6. april er det kun studerende og undervisere, som er godkendt til at skulle være på universitetet, der må møde op. Det gælder eksempelvis dem, som skal lave laboratoriearbejde, har eksamener eller er godkendt til at være i læsesalen.


Fakulteterne er ved at udarbejde konkrete planer for hvilke aktiviteter, som skal omlægges fra online til fysiske formater og hvilke eksamener, som afvikles fysisk eller online.

Thomas Buchvald Vind, universitetsdirektør


Fra den 12. april bliver det tilladt for op mod 20 procent af de studerende at vende tilbage til Alsion.

- Fakulteterne er ved at udarbejde konkrete planer for hvilke aktiviteter, som skal omlægges fra online til fysiske formater og hvilke eksamener, som afvikles fysisk eller online. Fakulteterne vil også fastlægge, hvilke grupper af studerende, som skal have adgang fra den 12. april og frem, skriver Thomas Buchvald Vind.

Hvornår der igen er fuldt hus på Alsion vides endnu ikke. Til maj forventes det, at der kommer udmeldinger omkring de universitetsstuderende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce