Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sejlklub reddet af avisartikel: Kulturudvalg sikrer ny bro til juniorsejlere

Gråsten Sejlklub
Gråsten Sejlklubs juniorafdeling var i fare for at lukke, da klubben ikke havde råd til at ordne en ødelagt bro. Nu har kulturudvalget fundet penge til broen.

Gråsten: Gråsten Sejlklub har succes med sin juniorafdeling, men da klubben ikke kunne finde penge til reparation af en ødelagt bro, risikerede juniorafdelingen at lukke.

Det er hårde vintre, der har slidt på broerne, som klubben selv vedligeholder.

Det var en avisartikel om problemet i JydskeVestkysten, der gjorde kulturudvalgsformand Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk Parti) opmærksom på, at Gråsten Sejlklub havde et problem.

Annonce

- Artiklen var anledning til, at vi tog kontakt til hinanden. Alt i den artikel opfordrede til, at vi skulle gøre noget. Ellers var juniorafdelingen i stor fare for at lukke, siger Stephan Kleinschmidt.

Normalt kan foreninger søge støtte til sådanne projekter i kulturudvalgets idræts- og anlægspulje. Men midlerne i puljen var delt ud for i år. Derfor blev klubben opfordret til at lave en ansøgning, som kom på som et punkt på det seneste møde i udvalget for kultur, idræt, handel og turisme.

- Normalt ville sådan en ansøgning blive taget med i idræts- og anlægspuljen, men den er brugt for i år. Klubben har fundet mange af pengene selv, så vi ville gerne give den sidste støtte, så de kan komme i mål, siger Jesper Kock (S), der er næstformand i udvalget.

Fonds-støtte

Udvalget har sagt ja til en støtte på 37.500 kroner. Projektet koster 112.000 kroner, og resten af pengene har klubben fået fra bl.a. fonde.

- Juniorbroen er et væsentligt aktiv i forhold til foreningens satsning på aktiviteter for børn og unge. En forudsætning for at kunne fastholde ungdomsarbejdet i foreningen er, at det er muligt at søsætte joller og andre småbåde fra en juniorbro. Vi har erkendt, at sådan en ansøgning ikke kunne vente til 2022, så derfor har vi sagt ja til at støtte Gråsten Sejlklub i denne ekstraordinære situation, siger Thomas Worm Larsen (V), der er udvalgsmedlem.


Artiklen var anledning til, at vi tog kontakt til hinanden. Alt i den artikel opfordrede til, at vi skulle gøre noget.

Stephan Kleinschmidt, udvalgsformand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce