Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Slesvigsk Parti vil fokusere på skoleelevers trivsel

Stephan Kleinschmidt og Slesvigsk Parti tager en lang række ting med til de videre budgetforhandlinger hen mod et muligt forlig og beslutning på byrådsmødet 30. september. Arkivfoto: Timo Battefeld.
Efter to dages budgetseminar går Slesvigsk Parti til de videre forhandlinger med blandt andet fokus på skoleelevers mentale sundhed og mere offentlig/privat-samarbejde.
Annonce

Sønderborg: Efter to dages budgetseminar på Sandbjerg Gods præsenterer Slesvigsk Parti sit budgetønsker, der indgår i de aktuelle forhandlinger hen mod den politiske slutbehandling i byrådet 30. september.

Partiet stiller blandt andet skarpt på trivslen hos børn og unge i folkeskolen.

- Vi har i forvejen den gratis psykologhjælp til unge under 25 år, men vil gerne tænke endnu mere forebyggende ved at have ressourcer til at fokusere på den mentale sundhed blandt vores børn og unge i skolerne, siger gruppeformand Stephan Kleinschmidt.

En anden ting er etableringen af et offentlig-privat samarbejde for at endnu flere erfaringer og idéer fra virksomhederne bringes i spil. OPP er kendt for anlægsprojekter, men skal således også tænkes ind i foreninger, hvor man ser deres funktioner som nyttige synergieffekter, der kan knytte stærkere bånd og anerkendelse for deres indsats.

Annonce

Nye dialogformer

Det skal blandt andet ske ved forsøg med borgerbudgettering, etablering af nye dialogformer samt inddrage borgernes og ressourcer i at skabe socialt og økonomisk bæredygtige løsninger. Samspillet med aktørerne inden for handel, kultur og turisme er et eksempel på det, siger Stephan Kleinschmidt forud de videre forhandlinger.


Vi har i forvejen den gratis psykologhjælp til unge under 25 år, men vil gerne tænke endnu mere forebyggende ved at have ressourcer til at fokusere på den mentale sundhed blandt vores børn og unge i skolerne.

Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk Parti)


Ud over det nævnte vil disse forslag være i partiets forhandlingsoplæg:

  • Mere konkurrenceudsættelse i den kommunale opgaveløsning.
  • Den kommunale indsats for udsatte børn i skoler og dagtilbud styrkes.
  • Trække på pårørende og frivillige for at skabe et godt liv for ældre på plejecentre og sikre nye boligformer som seniorboliger eller boligfællesskaber.
  • Økonomisk håndsrækning til selvejende haller.
  • Fastholde effekten af regeringens generelle løft af folkeskolen.
  • Ny miljømæssig bæredygtig skøjtebane placeres på Nørre Havngade under forudsætning af anlægsinvesteringer til forskønnelse og aktivering af Rønhaveplads.
Annonce

Tilfreds borgmester

Borgmester Erik Lauritzen(S) er glad for den gode tone under budgetseminaret.

- Det har været vigtigt for alle byrådsmedlemmer, at vi har et samlet, fælles billede af, hvor meget vi faktisk har sat gang i og skal nå de kommende år. Også fordi det giver et ret stærkt billede af, hvor meget vi udvikler for fortsat at forblive en attraktiv kommune, siger Erik Lauritzen.

Covid-19’s betydning for økonomien i Sønderborg Kommune har selvsagt været et forholdsvis stort emne på budgetseminariet. Det skyldes, at coronakrisens konsekvenser skaber stor usikkerhed i forhold til arbejdsmarkedet – ikke mindst hvordan jobsituationen fremover vil se ud, og hvordan det kan påvirke kommunens økonomi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce