Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Vil støtte med en million årligt: Venstre vil have Dybbøl Mølle på finansloven

Dybbøl Mølle skal på finansloven, mener Venstre. Arkivfoto: Katrine Lund Walsted
Venstre sætter i sit finanslovsforslag årligt en million kroner af til Dybbøl Mølle.

Dybbøl: Dybbøl Mølle ønsker at komme på finansloven, men i regeringens finanslovsudspil er nationalsymbolet ikke med.

Venstre tager nu Dybbøl Mølle med ind i finanslovsforhandlingerne og afsætter i sit finanslovsforslag årligt en million kroner hvert år til drift, vedligehold og formidling af Dybbøl Mølle.

Venstre vil med sit finanslovsforslag anerkende møllens position som et nationalt kulturminde.

- Da vi havde regeringsmagten afsatte vi sammen med Dansk Folkeparti en særbevilling til Dybbøl Mølle, så møllen kunne blive totalrenoveret inden 100-året for fejringen af Genforeningen her i 2020. Men der skal både være plads til vedligehold og nytænke udstillingen sammen med Historiecenter Dybbøl Banke. Dem, der besøger møllen, skal gerne have lyst til at gøre det mere end én gang i deres levetid. Derfor sætter vi penge af til møllen, siger Ellen Trane Nørby (V), der er medlem af kulturudvalget i Folketinget.

Dybbøl Mølle afsluttede i år et stort renoveringsprojekt til 3,5 millioner.

Annonce

Forsøger at finde flertal

Ellen Trane Nørby har sammen med Venstres Hans Christian Schmidt, der er formand for kulturudvalget, gennem flere år arbejdet for, at Dybbøl Mølle blev anerkendt med en finanslovsbevilling.

Venstre vil forsøge at finde et flertal udenom regeringen, der ønsker Dybbøl Mølle på finansloven.

- Jeg er virkelig glad for, at vi i Venstre sætter Dybbøl Mølle på vores finanslovforslag med en million kroner årligt, nu skal vi så sammen med de lokale aktører kæmpe for at sikre det i den endelige finanslov for desværre har den socialdemokratiske regering ikke afsat så meget som en eneste krone til Dybbøl Mølle, siger Hans Christian Schmidt.

Annonce

Glæde hos møllen

Den selvejende institution Dybbøl Mølle har ønsket at komme på finansloven med en årlig støtte på 400.000 kroner, som skal gå til løbende vedligehold. Det glæder formanden for møllen, Jens Peter Rasmussen, at møllen er blevet hørt.

- Jeg er meget tilfreds med Venstres forslag, for vi har jo gjort en del benarbejde overfor medlemmerne af kulturudvalget. En million er mere, end vi har bedt om, men vi kan sagtens bruge pengene. 400.000 kroner var et beskedent beløb, hvor der ikke var beregnet midler til udvikling, siger Jens Peter Rasmussen.

Borgmester Erik Lauritzen (S) i Sønderborg skrev i efteråret til kulturministeren samt Folketingets kulturudvalg for at få møllen på finansloven.

- Jeg synes, det er fint, at Venstre kommer med en opfølgning på den henvendelse, jeg har sendt på byrådets vegne. Jeg har en god fornemmelse af, at der er blevet lyttet. Og at sagen bliver et element i forhandlingerne, siger Erik Lauritzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce