Annonce
Debat

Alkoholforbud er en god nyhed for Sydhavnen

Anker Jørgensens Plads har i tre år været omdiskuteret grundet nogle gruppers alkoholindtag og væremåde på pladsen. Nu indføres et midlertidigt alkoholforbud på pladsen. Foto: Jens Mouvielle
Annonce

Læserbrev: Det er lykkedes Socialdemokratiet at samle flertal for en styrket indsats omkring Anker Jørgensens Plads i Borgerrepræsentationen. Der bliver et midlertidigt alkoholforbud på pladsen. Der skal arbejdes på et alternativt byrum i bydelen. Og den sociale indsats for brugerne på pladsen styrkes.

Det er ikke nogen hemmelighed, at det har været svært at få løftet sagen ind på politikernes bord på rådhuset. Men det er lykkedes takket være et stærkt samarbejde internt i vores parti og et godt stykke politisk håndværk fra gruppeformand Susan Hedlund og Overborgmester Lars Weiss, som selv besøgte pladsen i sidste uge.

Det kan undre, at både SF og De Radikale valgte at stemme imod. Men de fulgte Enhedslistens eksempel og så bort fra det brede ønske fra Sydhavnen om handling. Måske i et anfald af berøringsangst og med et meget snævert fokus på de få brugere af pladsen, som nu igennem tre år har fyldt alt for meget på pladsen til gene for mange andre sydhavnere som eksempelvis beboere og forbipasserende.


Intentionen med trappen foran Kvartershuset var oprindeligt være samlingsplads og scene for fællesaktiviteter på pladsen.

Hans Præstbro (S)


Vi har i Socialdemokratiet selvfølgelig fokus på, at den udsatte gruppe af borgere har en plads i vores bydel. Det skal gøres ved at etablere et ordentligt alternativt byrum til dem et sted, hvor der er længere til de nærmeste opgange, og ved at styrke den sociale indsats. Nu ligger der endelig en politisk beslutning fra rådhuset og forvaltningerne går i gang med arbejdet. Det vil forhåbentlig betyde, at vi får normale tilstande tilbage på Anker Jørgensens Plads, når foråret kommer næste år. Men der skal mere til.

Intentionen med trappen foran Kvartershuset var oprindeligt være samlingsplads og scene for fællesaktiviteter på pladsen. Men i den nuværende situation er trappen en forhindring for at skabe fred og ro, da den bliver indtaget som opholdsplads, og fordi den skærmer for stofsalg og druk. Jeg foreslår derfor, at trappen fjernes. I første omgang midlertidigt på den måde, at selve ståltrappen fjernes, samtidigt med at forhøjningen, hvor statuen af Anker Jørgensen begrønnes og omdannes til et blomster og plantebed uden mulighed for ophold.

Det kræver finansiering i kommunens overførselssag næste år. Og jeg vil arbejde for, at vi både i Lokaludvalget og i Socialdemokratiet vil løfte det ønske i budgetforhandlingerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce