Annonce
Byliv

Stor donation skal løse problemet på Anker Jørgensens Plads: Nu kan vi gøre en forskel

Klumme

I aften behandles alkoholforbuddet på Anker Jørgensens Plads: Her er et tilbageblik på Sydhavnens øldrikkere

Annonce
København

Politi: Narkodømt styrede fra fængsel budtjeneste med kokain

Mens en ung mand afsonede en lang straf for narkotika i Vestre Fængsel, fordrev han noget af tiden med at dirigere fordeling af kokain uden for murene. Stoffet blev leveret af bude på cykler og knallerter.Det mener en specialgruppe i politiet, som har rejst sigtelse mod fire unge mænd og en kvinde.De fem fremstilles for en dommer med krav om varetægtsfængsling onsdag, oplyser Særlig Efterforskning Øst. Alle har forbindelse til det københavnske bandemiljø, lyder det i en pressemeddelelse tirsdag. Manden i Vestre Fængsel afsonede en straf på fængsel i syv år og seks måneder. Alligevel kunne han i efteråret indtage en "delvis styrende rolle i netværket af såkaldte hvide bude, der på bestilling fragter stoffer ud til køberne", hedder det.Vicepolitiinspektør Torben Henriksen ønsker ikke over for Ritzau at gå i detaljer med, hvordan manden kunne indtage en styrende rolle.- Vi er ikke færdige med efterforskningen, og de nærmere omstændigheder vil jeg ikke ind på, siger han.Vicepolitiinspektøren understreger, at politiet ikke ønsker at rejse tvivl om de forhold, som afsonere har i lukkede fængsler.- Vi har en god tradition i Danmark for, at afsoning sker under humane vilkår, og at man har ret til for eksempel besøg. Man sidder jo ikke totalt isoleret fra omverdenen, når man afsoner, siger Torben Henriksen.Nok så tankevækkende er det ifølge vicepolitiinspektøren, at den relativt hårde dom tilsyneladende ikke - såfremt sigtelsen holder vand - har afskrækket den 23-årige fra på ny at kaste sig ud i narkokriminalitet.Budene har ifølge sigtelserne haft travlt. Fra sidste sommer og frem til januar skal der være blevet distribueret i alt cirka fire kilo kokain.Politifolk har tirsdag ransaget ti forskellige adresser i København, på Midtsjælland og på den københavnske vestegn i forbindelse med anholdelserne./ritzau/

Byliv

Byggeriet på Stejlepladsen er stemt hjem: Nu mangler kun den sidste godkendelse

Helt som forventet godkendte et flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti (i alt otte stemmer) lokalplanen, mens Enhedslisten og Alternativet stemte imod (i alt tre stemmer).

Corona

Region Hovedstaden åbner vaccinationsklinikker på alle hospitaler

I løbet af januar ventes nye forsyninger af den, nok eftertragtede, covid-19 vaccine og en stor del af indsatsen bliver rykket ud til de store regionale vaccinationscentre. Det betyder, at alle hospitaler i Region Hovedstaden åbner op for vaccinationsklinikker.

Metro

Nyt fra metroen: Sidste del af borearbejdet er i gang

I går tog Sydhavnsprojektets ene tunnelboremaskine, Inge, hul på den sidste del af det underjordiske borearbejde fra Enghave Brygge til Havneholmen, hvor Sydhavnsmetroen i 2024 skal kobles til Cityringen og resten af hovedstadens metronet.

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Ingen sejr for SF, at der skal bygges på Stejlepladsen

Læserbrev: Jan Mathisen skriver 8. december, at SF skulle have sagt, at det var en sejr, at der skal bygges på Stejlepladsen. Det har intet på sig. Vi har sagt, at det var en sejr, at der ikke blev bygget på Strandengen på Amager Fælled, der var den mest betydningsfulde natur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
112

Stort politiopbud i Sydhavnen grundet knivstikkeri

Annonce