Annonce
Byliv

Alkoholforbuddet blev sløjfet på Anker Jørgensens Plads: Det kommer til at blive værre

Anker Jørgensens Plads har i over tre år været omdiskuteret grundet nogle gruppers alkoholindtag og væremåde på pladsen. Foto: Jens Mouvielle
Det var et stort ønske for et flertal i lokaludvalget, at problemerne på Anker Jørgensens Plads blev løst gennem et alkoholforbud på pladsen. Efter en rodet politisk proces blev det skudt i jorden til ærgrelse for lokaludvalget.

- Kgs. Enghave Lokaludvalg er rigtig kede af, at Borgerrepræsentationen ikke lyttede til Sydhavnen og lokaludvalgets ønske om et midlertidigt alkoholforbud. Nu er man gået glip af et tiltag, som kunne skabe forandring på AJ-Plads, og nu ser det desværre ud til at det bliver business as usual for fjerde år i træk, når foråret kommer og folk indtager pladsen igen, lyder melingen fra lokaludvalget i en udsendt pressemeddelelse.

De fortæller desuden, at de forventer, at presset på Anker Jørgensens Plads vil blive endnu større som konsekvens af et nyt byggeri i bydelen.

- Belastningen på pladsen kan endda forventes at blive endnu større i år, når Sjælør Boulevard spærres i forbindelsen med anlæg af skybrudsprojekt. Det er politikerne på Rådhuset, som har ansvaret. Men vi vil nøje holde øje med AJ-plads og sørge for, at de er opdaterede om situationen. Rammerne er de samme, så vi tror desværre ikke, vi kan forvente forbedringer.

Annonce

Andre løsninger

Der er dog også dele af Borgerrepræsentationens beslunting, som falder i god jord hos lokaludvalget, og det drejer sig om den del, hvor politikerne besluttede at styrke den sociale indsats i området.

- Vi er dog glade for at der fortsat er flertal for en styrket social indsats for de udsatte borgere, og at man går videre med et alternativt byrum i Hørdumsgade. Desværre går der noget tid før tilbuddet står klar. Og det betyder at vi ikke forventer nogen effekt før senere på året, lyder det.


Kgs. Enghave Lokaludvalg er rigtig kede af, at Borgerrepræsentationen ikke lyttede til Sydhavnen og lokaludvalgets ønske om et midlertidigt alkoholforbud. Nu er man gået glip af et tiltag, som kunne skabe forandring på AJ-Plads, og nu ser det desværre ud til at det bliver business as usual for fjerde år i træk.

Kgs. Enghave Lokaludvalg


Til sidst har de et ønske om, at fjerne ståltrappen ved Kvartershuset, som benyttes til skjulested for stofhandel.

- I forbindelse med diskussionen om Anker Jørgensens Plads, ser lokaludvalget meget gerne, at ståltrappen ved Kvartershuset, som både bliver brugt som siddeplads og skjulested for stofhandel, fjernes. Med afvisningen af et alkoholforbud, er det blevet endnu mere vigtigt, hvis der skal løsnes op for problemet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce