Annonce
Cafe Rosenhaven

Breaking: Café Rosenhaven tilbudt forlængelse

Annette Søndergaard fra Café Rosenhaven. Foto: Alexandra Seehusen
Sagen om Café Rosenhaven har kørt, siden Annette Søndergaard i april fik at vide, at hun ikke kunne få forlænget sit lejemål af caféen i hjertet af Valbyparken. Derfor var denne sæson hendes sidste, men nu er Københavns Kommune kommet på andre tanker og har tilbudt en 2-årig forlængelse.
Annonce

Over 3.500 underskrifter taler deres tydelige sprog.

Opbakningen til Annette Søndergaard og Café Rosenhaven har været massiv, siden hun selv måtte finde ud af - via en opringning til Københavns Kommune, der ejer lokalerne til caféen - at de ikke var villige til at forlænge lejeperioden, hvilket hun ellers anså som værende kutyme, da det ikke før har været et problem.

Siden er der blevet kæmpet hårdt for Café Rosenhavens overlevelse, og nu er Københavns Kommune kommet på andre tanker.

Annonce

Tilbudt 2-årig forlængelse

Københavns overborgmester, Frank Jensen, glæder sig over, at det er lykkedes at tilbyde Annette Søndergaard en 2-årig forlængelse af lejeaftalen.

- København skal være en by med grønne, lokale oaser, hvor der er plads til hyggelige cafeer for hele familien, som Café Rosenhaven er et rigtig godt eksempel på. Jeg kan derfor godt forstå, at der blandt de lokale i Sydhavnen har været stor opmærksomhed omkring Café Rosenhavens fremtid, siger Frank Jensen og fortsætter:

Café Rosenhaven. Foto: Jens Mouvielle

- Jeg har også selv fulgt sagen og været i dialog med min forvaltning undervejs. Derfor er jeg meget glad for, at der nu er fundet en løsning, hvor den nuværende lejer er blevet tilbudt forlængelse af lejekontrakten i to år frem til 31. december 2022.

Annonce

Bedre dialog

En af årsagerne til, at Annette Søndergaard ikke har kunne forlænge sin lejeaftaler, er, at vilkårene for kommunens lejeaftaler blev justeret, da Københavns Kommunes Ejendomme og Indkøb overtog lejeaftalen i 2014. Dette fik Annette Søndergaard dog ikke besked på.

Derfor kom det som et stort chok for hende og alle dem, der holder af caféen, at 2020 skulle være Café Rosenhavens sidste sæson.


Jeg har også selv fulgt sagen og været i dialog med min forvaltning undervejs. Derfor er jeg meget glad for, at der nu er fundet en løsning, hvor den nuværende lejer er blevet tilbudt forlængelse af lejekontrakten i to år frem til 31. december 2022

Københavns overborgmester, Frank Jensen


Frank Jensen påpeger, at den 2-årige forlængelse, hvis den bliver accepteret af Annette Søndergaard, vil give mulighed for at få fremtiden på plads på længere sigt via tæt dialog med forvaltningen.

- Jeg har en klar forventning om, at forvaltningen går i tæt dialog med den nuværende lejer omkring de fremtidige muligheder i god tid, inden kontraktforlængelsen udløber.

Københavns Ejendomme og Indkøb forklarer følgende om begrundelsen for tilbuddet om den 2-årige forlængelse:

- Tilbuddet om den midlertidige kontraktforlængelse skyldes bl.a., at Københavns Ejendomme og Indkøb nu gennemfører en række forbedringer, inden lokalerne sendes i offentligt udbud. Københavns Ejendomme og Indkøb er i dialog med den nuværende lejer om dette.

Annette Søndergaard er glad for den udvikling, sagen har taget, men hun vil gerne vente med at udtale sig yderligere, til hun har drøftet udspillet med sin advokat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce