Annonce
Byliv

Efter rodet forløb: Omdiskuteret alkoholforbud faldt

Jan står af og til På Anker Jørgensens Plads med nogle af sine venner. Foto: Jens Mouvielle
Problemerne med støj, vold og utryghed ved Anker Jørgensens Plads skal ikke løses ved et alkoholforbud alligevel. Det er blevet besluttet på et møde i Borgerrepræsentationen torsdag aften.

Overborgmester Lars Weiss har ikke fået sin mærkesag igennem. Der bliver ikke indført et alkoholforbud på Anker Jørgensens Plads alligevel, for efter anden afstemning i Borgerrepræsentationen stod det klart, at overborgmesterens flertal for forbuddet var smuldret.

Årsagen skal findes i at Venstres gruppe i Borgerrepræsentationen er skrumpet fra fem til fire, da Peter Dits Christensen har forladt partiet og er blevet løsgænger. Det betyder, at de mister en stemme.

Peter Dits Christensen stemte i stedet mod sit tidligere parti. Han ønsker ikke at løsningen skal være et forbud. Det samme gjorde den tidligere Socialdemokrat Kassandra Behrndt-Eriksen. Derfor blev resultatet af afstemningen 28 mod og 27 for. Altså en snæver afgørelse.

Sådan fordelte stemmerne sig

For et forbud: Venstre, Konservative, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti samt løsgænger Kåre Traberg Smidt
Mod et forbud:

Enhedslisten, SF, Radikale Venstre, Alternativet og Frie Grønne samt løsgængerne Peter Dits Christensen og Kassandra Behrndt-Eriksen

Peter Dits Christensen har tidligere overfor SydhavnenLIV fortalt om sit ønske for at stemme imod forbuddet.

- Jeg går ikke ind for forbud, fordi jeg mener, at man blot rykker problemerne til et andet sted, i det her tilfælde Hørdumsgade. Hvis man vedtager et forbud her, vil det give anledning til flere forbud, og så kan vi ende med at være i en by fuld af forbud, og det er jeg ikke interesseret i. Derfor hælder jeg til at stemme imod et alkoholforbud på Anker Jørgensens Plads.

Annonce

Andre løsninger

Forud for afstemningen appellerede Overborgmester Lars Weiss til, at de andre partier lyttede til de lokale kræfter:

- I Socialdemokratiet har vi gjort alt, hvad vi kan, for at bakke op om de lokales ønske og fremme et forslag, som både naboerne, lokale foreninger, politiet og endda brugerne selv bakker op om. Nu må det være op til de øvrige partier, om de vil lytte til de lokale kræfter, lød det fra Lars Weiss.


Jeg går ikke ind for forbud, fordi jeg mener, at man blot rykker problemerne til et andet sted, i det her tilfælde Hørdumsgade. Hvis man vedtager et forbud her, vil det give anledning til flere forbud, og så kan vi ende med at være i en by fuld af forbud, og det er jeg ikke interesseret i.

Peter Dits Christensen, løsgænger i BR


I forsøg på at løse konflikterne på Anker Jørgensens Plads har boligselskabet AKB København, der har nærmest alle de almene boliger, som støder op til Anker Jørgensens Plads, søgt TrygFonden om en donation til at ansætte en social vicevært.

Desuden vil der stadigvæk ses på, hvordan man kan gøre det alternative byrum på Hørdumsgade attraktiv for dem, der nu benytter Anker Jørgensens Plads til øldrikkeri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce