Annonce
Alkoholforbud

Politisk forslag vil gøre det forbudt at drikke alkohol på Anker Jørgensens Plads: Det er af nød, vi er kommet hertil

Jan står af og til På Anker Jørgensens Plads med nogle af sine venner. Foto: Jens Mouvielle
Et forslag fra Socialdemokratiet skal gøre det ulovligt at indtage alkohol på Anker Jørgensens Plads. Borgere i pladsens nærhed døjer med konsekvenserne af den alkoholisme, der hersker på pladsen.
Annonce

Der har været stor debat om Anker Jørgensens Plads i flere år. Årsagen er, at metrobyggeriet på Mozarts Plads, der begyndte for tre år siden, har ført til, at flere grupper er rykket på den lille plads på Borgbjergsvej, hvor de indtager alkohol.

Dette har været til stor gene for de sydhavnere, der bor i nærheden af pladsen, og i et medlemsforslag, som Socialdemokratiet stiller i Teknik- og Miljøudvalget står der:

- Mange af personerne i gruppen indtager store mængder af alkohol i løbet af dagen, og der har været flere helt uacceptable episoder med vold. Dette er til stor gene for beboerne ved Anker Jørgensen Plads og skaber en stor utryghed i nærområdet.

Der har været forsøgt flere løsninger på problemet såsom at fjerne bænkene, opsætte hegn og overvågning på pladsen, øge politiets fokus på pladsen samt opsætte alternative byrum på Hørdumsgade, for blot at nævne nogle af initiativerne. Alle uden den ønskede effekt.

Derfor foreslår Socialdemokratiet nu, at man indfører et alkoholforbud på pladsen.

Bo Mosfelt, der driver den yderst populære Millionærkiosk lige over for Anker Jørgensens Plads, fortæller, at han godt kan forstå, man er i vildrede over, hvordan man skal løse udfordringerne på pladsen. Han frygter dog for, at et alkoholforbud vil flytte problemerne til de erhvervsdrivende, der som ham selv ligger i nærheden af pladsen, eller til andre områder i Sydhavnen.


Vi er kede af, det er kommet hertil, men vi ser ikke anden udvej end at prøve det her af. Derfor er det her mere af nød end af lyst, at et flertal i lokaludvalget bakker op om et midlertidigt alkoholforbud, for selvfølgelig skal Sydhavnen stadig være en rummelig bydel.

Hans Præstbro, formand for Socialudvalget i Kongens Enghave Lokaludvalg


- Jeg har aldrig oplevet problemer med folkene på Anker Jørgensens Plads, men jeg kan godt forstå, beboerne er trætte af det, når der er larm og fest hver aften. Jeg frygter dog for, at et alkoholforbud vil betyde, at de sætter sig på stolene ude foran min biks eller hos slagteren eller Fakta lige ved siden af for den sags skyld, siger han og fortsætter:

- Det er svært at finde den rigtige løsning, og jeg har den ikke. Men at få dem til at rykke til andre steder i Sydhavnen flytter jo bare problemet videre. Så kan det godt være, det er på et lidt mindre synligt sted, men problemerne rykker jo med.

Annonce

Nødvendigt onde

Hans Præstbro, formand for Socialudvalget i Kongens Enghave Lokaludvalg, fortæller, at de har indstillet et forslag til et midlertidigt alkoholforbud til teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager (EL), socialborgmester Mia Nygaard (R) og tidligere overborgmester Frank Jensen (S).

Hans Præstbro siger, at et flertal i Kongens Enghave Lokaludvalg er for et midlertidigt alkoholforbud, selvom det ikke er en nem beslutning at tage i Sydhavnen, der slår på at være en rummelig bydel.

- Forslaget kommer i forlængelse af det, vi har ønsket. For beboerne er det til tider ulideligt det, der foregår på pladsen, og derfor har et flertal i lokaludvalget vurderet, det er på tide, vi prøver et alkoholforbud af på Anker Jørgensens Plads. Vi har forsøgt at løse problemerne på mange andre måder, men der skal mere til, før vi kan komme ud af en meget ulykkelig situation for de borgere, der bor der, siger Hans Præstbro og fortsætter:

Anker Jørgensens Plads har i tre år været omdiskuteret grundet nogle gruppers alkoholindtag og væremåde på pladsen. Foto: Jens Mouvielle

- Vi er kede af, det er kommet hertil, men vi ser ikke anden udvej end at prøve det her af. Derfor er det her mere af nød end af lyst, at et flertal i lokaludvalget bakker op om et midlertidigt alkoholforbud, for selvfølgelig skal Sydhavnen stadig være en rummelig bydel.

Forslaget som Socialdemokratiet lægger op til i sagsfremstillingen er dog ikke et midlertidigt, men i stedet et permanent forbud, der skal evalueres i 2022.

Annonce

Ikke noget at gøre

Jan, der af og til står og drikker øl med sine venner på Anker Jørgensens Plads, fortæller, at at et alkoholforbud vil få ham og vennerne til at rykke et nyt sted hen.

- Så må vi jo finde et andet sted eller sætte os hjem i en lejlighed, hvis vi altså har en. De fleste af os er hjemløse. Det har jeg selv været i mange år, siger Jan, der ikke mener, de kan gøre meget for at påvirke forslaget:

- Vi må jo følge loven, sådan er det. Det hjælper nok ikke meget, hvis vi stiller os op og demonstrerer, siger han og ryster lidt på hovedet.

Sagsfremstillingen behandles mandag 26. oktober efter avisens deadline. Du kan læse en opfølgning om det videre forløb på SydhavnenLIVs facebookside og på ugeavisen.dk/sydhavnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Debat

Alkoholforbud er en god nyhed for Sydhavnen

Annonce