Annonce
Mirakel

Tyve tømte skur med rideudstyr til børn: Så blev de ramt af dårlig samvittighed

Børnene kunne heldigvis gennemføre konkurrencen, der blev en stor succes. Her ses Alma (tv) og Melanie (th) Foto: Christina Jung
Det er de færreste steder, der kan prale af at have samvittighedsfulde tyve. Ikke desto mindre er det lige præcis, hvad man kan i Sydhavnen.

17. oktober fik folkene i Børnenes Dyremark, der holder til på Sydhavnstippen, en grim overraskelse, da de åbnede skuret med deres rideudstyr.

I løbet af natten havde der været tyve på spil, som havde brudt skuret op og rippet det for indhold i form af sadler, seletøj osv.

Ugen efter skulle Børnenes Dyremark afholde et stort ridestævne for børn, og det var nu i fare grundet tyveriet. Derfor besluttede formanden Marie Storr-Paulsen at lave et opslag på Facebook, hvor hun forklarede situationen. Tyveriet for i omegnen af 20.000 var nemlig ikke noget, de havde midler til at erstatte.

-Hvis der er nogen, der ligger inde med noget, de vil donere, vil det falde på et tørt sted, lød bønnen på Facebook.

Skuret med børnenes rideudstyr efter tyveriet. Foto: Børnenes Dyremark

Og det var der i den grad folk, der ville. Opslaget har nået over 60.000 mennesker og der blev sendt sadler og andet udstyr i børnenes retning fra både nær og fjern.

- Det var meget rørende at mærke den opbakning, vi fik. Lige pludselig begyndte vi at modtage udstyr fra hele landet, men selvfølgelig også især fra Sydhavnen, hvor en del kender os, siger Marie Storr-Paulsen og fortsætter:

- Vi havde jo det her store ridestævne for børn, og det kunne vi ikke afvikle uden det her udstyr, så vi var lykkelige for, at alt det her dumpede ind.

Tyve med samvittighed

Ridestævnet endte med at blive endnu større end normalt, da folk også havde doneret præmier til Melanie, Alma og de andre børn, der deltog i stævnet. Men den gode historie stopper ikke her.

I weekenden, da Marie Storr-Paulsen var ude og se til skuret, der siden tyveriet har stået åbent, fik hun sig noget af et chok.

- Først troede jeg, at nogle af børnene havde sat noget af deres udstyr ind i skuret, men da jeg lige så nærmere efter, kunne jeg se, at det er alt vores gamle udstyr, der er blevet afleveret. Alle sadlerne hang simpelthen på deres plads, og seletøjet var lagt i en bunke derinde, siger Marie Storr-Paulsen og fortsætter:

- Vi blev simpelthen så rørte over, at vi i Sydhavnen har samvittighedsfulde tyve.


er er to rørende historier i det her. Først modtager vi opbakning fra mange hundrede mennesker, og til sidst vælger tyvene at aflevere det hele pænt tilbage. Det er næsten ikke til at fatte. Sydhavnen er forunderlig. Det er ikke mange steder, hvor den her slags kan ske.

Marie Storr-Paulsen, formand for Børnenes Dyremark


Tyvenes beslutnign om at aflevere det stjålne udstyr tilbage til Børnenes Dyremark har ikke været uden risici. Man kan nemlig ikke køre hen til skuret, så det har krævet en spadseretur med det tunge udstyr.

- Du skal jo gå et styk vej, så der har været en vis risiko ved at aflevere det tilbage, så vi er meget glade og taknemmelige. Det havde været meget nemmere for dem bare at kaste det i en grøft, men så havde udstyret lidt skade, siger Marie Storr-Paulsen og slår fast:

- Der er to rørende historier i det her. Først modtager vi opbakning fra mange hundrede mennesker, og til sidst vælger tyvene at aflevere det hele pænt tilbage. Det er næsten ikke til at fatte. Sydhavnen er forunderlig. Det er ikke mange steder, hvor den her slags kan ske.

Tyvene har lagt alting pænt tilbage på plads. Foto: Børnenes Dyremark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klima

Park eller solceller: Omstridt plan vedtaget

Annonce