Annonce
Byliv

Verdenskendt troldeskaber om byggeri på Stejlepladsen: Jeg føler virkelig med folkene derude

Ivan Evigvår står og vogter stejlepladsen, som nu er blevet godkendt til byggeri. Billedet er fra demonstration mod netop kommunens byggeplaner på Stejlepladsen og Fiskerhavnen. Foto: Kasper Løjtved, Byrd
Torsdag aften blev lokalplanen for Stejlepladsen stemt hjem i borgerrepræsentationen, hvilket betyder, at der nu kan bygges på naturområdet, hvor trolden Ivan Evigvår står.
Annonce

Stejlepladsen har været et politisk omdrejningspunkt siden det blev foreslået at kommunens byggeri på Amager Fælled skulle spredes ud over flere områder.

En af dem, der har fået mange til at besøge Stejlepladsen under det her politiske stormvejr er kunstneren Thomas Dambo, der har opført en af sine verdenskendte kæmpetrolde på pladsen.

Han er træt af, at naturområdet nu kan bebygges og at området deraf vil ændre karakter. Han mener nemlig, der er behov for de skæve områder i København.

- Jeg føler med de folk, der står i den knibe med, at de ikke kan have det samme liv derude, som de har haft før. Jeg har selv den samme problematik ude i mit værksted i Nordhavn, hvor vi bliver smidt væk, fordi der kommer noget nyt, der ikke er foreneligt med det nuværende, siger Thomas Dambo og fortsætter:

- Det er desværre en problematik, vi kender fra hele verden. Jeg kan sagtens forstå, der skal være udvikling i byen, men jeg synes det er ærgerligt, det går ud over de lidt skæve steder, hvor folk godt kan lide at søge hen, og nu tyder alt jo på, at vi bliver sådan et sted fattigere.

Allerede i forbindelse med opførelsen af Ivan Evigvår i sommer, sagde Thomas Dambo, at hans trold var en kommentar til byggeplanerne på Stejlepladsen.

- Jeg har bygget en trold, der passer på naturen herude, og så må vi se, hvor længe den får lov til at stå og kæmpe, lød det fra Thomas Dambo.

Annonce

Lokalplanens indflydelse på området

Det fremgår ikke af den nu blåstemplede lokalplan, hvor mange bygninger, der vil blive opført. Dog tillader lokalplanen 72.000 m2 bebyggelse mod det nuværende 2.800 m2 bebyggelse, så der er tale om et stort byggeri.

I lokalplanen fremgår det desuden, at der muliggøres bebyggelse på op til 6 etager med en maksimal bygningshøjde på 24 m. Enkelte steder er den maksimale højde lavere af hensyn til solforhold i gårdrum eller hensyn til nabobebyggelser.


Jeg føler med de folk, der står i den knibe med, at de ikke kan have det samme liv derude, som de har haft før. Jeg har selv den samme problematik ude i mit værksted i Nordhavn, hvor vi bliver smidt væk, fordi der kommer noget nyt, der ikke er foreneligt med det nuværende.

Thomas Dambo


Således må bebyggelse mod kysten mod nord højst etableres i tre etager, svarende til 10 m samt tagkonstruktion på op til 6 m af hensyn til mødet med Fiskerhavnens bebyggelse.

Lokalplanen fastlægger, at bebyggelse skal opføres i form af fem boligtyper; altangangshuse, opgangshuse, rækkehuse, duplexhuse samt korridorhuse, eller en kombination mellem flere af disse. Der er krav om, at 25 procent af bebyggelsen skal gå til almene boliger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce