Annonce
Ugeavisen Tønder

Kim svinger airbrush'en med succes

Kim Davis startede med at tegne - siden begyndte han at male med airbrush. Først var det fantasien, der satte en begrænsning, og nu tager han også mod bestillingsarbejder. Så maler han kæledyr ud fra et foto. Foto: Martin Franciere
Det startede som en stille hobby i november - nu svinger Kim Davis airbrushen flittigt for at følge med sin egen succes. I løbet af de sidste fem måneder har han solgt 79 billeder.

LØGUMKLOSTER: Siden november har Kim Davis haft god gang i sin hobby. Faktisk har den tidligere bygningsmaler kastet sig over produktionen af billeder malet med en airbrush - en miniature sprøjtepistol - der både kan tegne uhyre præcist og mere "tåget".

- Siden midten af november har jeg solgt 79 billeder, fortæller den 51-årige førtidspensionist, der lider af den sjældne sygdom "Nemalin Myopati", der er en afart af muskelsvind.

Kim Davis er ramt af muskelsvind og er den ældste med sin variant af sygdommen i Europa. Men sygdommen kan ikke forhindre ham i at male og tegne. Foto: Martin Franciere

Kim Davis, der stammer fra Sjælland, har det meste af sit arbejdsliv arbejdet som bygningsmaler. Han har ad to omgange boet i Løgumkloster i tilsammen syv år, og det har naturligvis også betydet, at han har arbejdet i området. Blandt andet har han været pedel på Rim Rømø og Centralvaskeriet.

Annonce

Genert over "likes"

For to år siden fik han tildelt førtidspension på grund af sin sygdom, og det førte altså til, at han i efteråret 2020 begyndte at bruge tiden på at tegne og male med airbrush.

- Det med billederne har taget om sig, udbryder Kim Davis, der til at starte med "bare" malede og tegnede for sig selv.

Når han havde tegnet et nyt billede eller lavet en tegning, lagde han billeder op på Facebook og hang billedet op på sin væg i lejligheden over for Løgumkloster Kirke. Men billederne har ikke fået lov til at gro fast på væggene. Tværtimod.

- Jeg får mange roser. Rigtig mange, siger Kim Davis og bliver næsten genert ved at fortælle, at et opslag godt kan give 60-70-80 "godkendt" tommefingre på det sociale medie i løbet af ganske timer. Og når først billedet er "godkendt" så plejer der ikke at gå mange timer eller dage, før han kan pille det ned fra væggen og overdrage det til en glad køber.

Annonce

Ingen guldgrube

Selv om det lyder som om Kim Davis har fundet en guldgrube som supplement til sin førtidspension, så forholder det sig faktisk ikke sådan, fortæller han. Billederne bliver typisk solgt for 400-500 kroner. Lærredet koster over 100 kroner, og malingen er heller ikke billig. Hertil skal så lægges airbrush-udstyret.

Kim Davis får tit besøg af naboen, Melissa Skov, som han hjælper med gode fif og teknik til at male med airbrush. Foto: Martin Franciere

- Det er sgu' ikke noget, jeg tjener penge på. Jeg er holdt op med at tælle timer. Hvis det skulle regnes med, kommer prislejet op i Picasso-priser, griner Kim Davis, der nu tager mod bestilling på billeder. Derfor maler han billeder af heste, hunde og børn på bestilling.

Kim Davis' Facebook-side finders under navnet "Davis Blenstrup Kim".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

40 år hos Ecco

Ugeavisen Tønder

25-års jubilæum

Ugeavisen Tønder

40 år hos Ecco

Annonce