Annonce
Ugeavisen Tønder

Tønder er bedst blandt de blå

Det Blå Gymnasium Tønder er blandt landets bedste til at løfte elevernes faglighed. Her er det direktør Carsten Uggerholt Eriksen, der giver eleverne Mathilde Boisen og Kristian Svensen et løft. Foto: Det Blå Gymnasium
Det Blå Gymnasium Tønder er landets bedste HHX-uddannelse, når det kommer til at løfte elevernes faglige niveau. Ud af alle landets 372 gymnasiale uddannelser havner Det Blå Gymnasium som nummer syv.

Tønder: Selvom der ikke er meget at glæde sig over på de næsten corona-tomme gange på Det Blå Gymnasium i denne tid, så har en ny rapport fra Center for Politiske Studier, Cepos, fået armene til at ryge over hovedet af begejstring hos medarbejdere og ansatte på skolen.

Rapporten fra Cepos viser nemlig, at Det Blå Gymnasium placerer sig på en syvendeplads af alle landet gymnasier, når det kommer til at løfte elevernes faglige kunnen og niveau. Og Det Blå Gymnasium kan yderligere bryste sig af, at de lander på en fornem førsteplads, når der alene sammenlignes med landets øvrige HHX-uddannelser - det vil sige højere handelseksamen, de såkaldte blå gymnasier eller handelsskoler.

Rapporten har naturligvis fået smilet frem hos direktør på Det Blå Gymnasium, Carsten Uggerholt Eriksen:

- Jeg blev meget glad og stolt, da jeg i går aftes (tirsdag aften, red.) modtog rapporten. I 2017/2018 var vi på en fornem 15. plads, og at vi har taget yderligere et step op, gør mig virkelig stolt. Skolens ansatte yder en formidabel indsats.

Og han fortsætter:

- Vi er en lille skole, men en stor familie, hvor vi prioriterer elevernes trivsel, som er en forudsætning for god læring. Vores studiemiljø er præget af åbenhed, og vi forsøger hver dag, at give eleverne en ballast med fra skoledagen, lyder det blandt andet fra direktøren i en udsendt pressemeddelelse.

De røde og de blå

Blandt de gymnasiale uddannelser i Danmark skelner man blandt andet mellem "de røde og de blå" studenter.

Denne betegnelse stammer fra den farve, som båndet på studenterhuerne har.

Derfor vil elever, der færdiggør det almene gymnasium - også kaldet STX, de røde studenter, fordi huerne er hvide med et rødt bånd, mens handelsstudenterne fra HHX kaldes de blå studenter, fordi deres hue er hvid med et blåt bånd.

Sammenligning

Rapporten baserer sig på en analyse af de i alt 372 danske gymnasiale uddannelser. Det, der bliver undersøgt er, hvor gode de enkelte uddannelser er, når det kommer til at øge deres elevers karaktergennemsnit set i forhold til, hvad man skulle forvente i forhold til elevernes socio-økonomiske baggrund.

Rapporten sammenligner altså elevernes præstationer, men sammenligningen tager højde for forskelle i elevernes baggrund, forældrenes uddannelsesniveau, indkomst og andre parametre, der kan have betydning for elevernes faglige niveau og indlæringsevne. Resultatet af denne sammenligning kaldes undervisningseffekten, og det er altså i Cepos' nyeste rapport på dette område, at Det Blå Gymnasium Tønder er placeret som nummer syv af alle danske gymnasier, og er rangeret som den bedste HHX-uddannelse af alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

40 år hos Ecco

Ugeavisen Tønder

25-års jubilæum

Ugeavisen Tønder

40 år hos Ecco

Annonce