Annonce
Ugeavisen Tønder

Var barnepige på Schackenborg: Nu fylder Fylla sit liv med fyldte chokolader

Fylla Tjørnelund Jensen har flyttet sin virksomhed, Fylla Chocolate, til Slotsgaden i Møgeltønder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Fylla Tjørnelund Jensen har altid været glad for chokolade. Men hendes liv er og har været fyldt med andet end fyldte chokolader.

Møgeltønder: 30-årige Fylla Tjørnelund Jensen elsker naturen. Næsten ligeså meget, som hun elsker chokolade. Derfor er det også naturligt, at netop de to ting fylder rigtig meget i hendes liv, og har gjort det gennem en del år efterhånden.

Hun har nu i næsten halvandet år haft sin egen chokoladebutik, Fylla Chocolate, hvor hun laver alt fra bunden. Forretningen har hun lige flyttet fra Højer til Slotsgaden i Møgeltønder for at få lidt flere strøgkunder.

- Jeg skiller mig lidt ud i forhold til mange andre, der laver chokolade. Jeg har - udover almindelige chokolader, også et sortiment af naturchokolader, hvor jeg selv er rundt i naturen for at sanke ingredienserne. Derudover tager jeg også en del ud og laver kurser omkring det at lave chokolade, forklarer Fylla Tjørnelund Jensen.

Fylla Tjørnelund Jensen har altid haft en svaghed for chokolader. Nu lever hun af at lave chokolade.Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Barnepige på Schackenborg

Fylla Tjørnelund Jensen er vokset op midt i naturen udenfor Møgeltønder, så det er ikke så mærkeligt, at naturen også spiller en stor rolle i hendes liv.

- Jeg har været meget i tvivl om, hvilken vej, jeg skulle gå, så jeg har prøvet mange ting. Jeg var blandt andet ung pige i huset i to år på Schackenborg, hvor jeg stod for børnepasning af prins Joachims børn samt indkøb og den daglige madlavning. Det nød jeg faktisk så meget, at jeg kraftigt overvejede, om jeg måske skulle uddanne mig som kok, fortæller hun.

Hun besluttede sig dog i første omgang for at gå natur-vejen. Hun begyndte at læse biologi i København. Samtidig fik hun studiejob på Amalienborg. Men det var stadig ikke nok for den energiske pige fra Møgeltønder, og kokkeriet spøgte stadig i baghovedet. Derfor fandt hun også lige tid til at tage grundforløbet på kokkeuddannelsen.

Annonce

Tilbage til naturen

- Jeg fik faktisk efterfølgende en læreplads på Falsled Kro på Sydfyn, og her fandt jeg ud af, at det ikke var kok, jeg skulle være. Jeg måtte igen tilbage til naturen, fortæller Fylla Tjørnelund Jensen med et smil.

Hun tog herefter en uddannelse som Skov- og Landskabsingeniør - og hun har også formået at gennemføre en halvårlig uddannelse som chocolatier.

Med de mange erfaringer og uddannelser i bagagen, var hun efterhånden klar til at finde ro et sted.

- Jeg manglede at komme hjem igen, og derfor flyttede jeg også hjem til Møgeltønder med min kæreste Mads Daniel Mikkelsen. Og jeg har altid ønsket mig at starte for mig selv, og så blev chokoladen pludselig en mulighed. Jeg elsker stadig naturen, og formår jo også at bruge den, når jeg arbejder med mine chokolader. Så jeg har fundet en form for ro nu, og er glad for, hvor jeg er i livet nu, konstaterer Fylla Tjørnelund Jensen.

Fylla Tjørnelund Jensen har prøvet mange ting i livet. Blandt andet har hun været to år som ung pige i huset på Schackenborg, mens prins Joachim og familen boede der.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Fylla Tjørnelund Jensen.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Fylla Tjørnelund Jensen er her på tur i parken ved Schackenborg slot. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Lækre chokolader.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Fylla Tjørnelund Jensen.I parken ved Schackenborg slot. Fylla er i den lille butik på parkeringpladsen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Ugeavisen Tønder

Fint besøg på Tønder Gymnasium

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jobcenter Tønder er klar med ny jobdating

Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny rådgiver

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: 50 kroner for 250 gram kartofler

Ugeavisen Tønder

Uldspinderi på vej mod genåbning og starter med en efterlysning

Ugeavisen Tønder

Ringridning: Gæsterne stod tæt mens der var langt mellem hestene

Ugeavisen Tønder

Bliv klogere på Løgumklosterkniplinger på ny udstilling

Ugeavisen Tønder

40-års jubilar: - Jeg har aldrig rigtig tænkt, at jeg skulle noget andet

Erhverv

Én er blevet til to i Blomsterbinderiet: Rikke er blomstret op efter sygdomsplaget tid

Ugeavisen Tønder

Skærbækcenteret vil have dig med på råd

Annonce