Annonce
Turistavisen - DK

Badehotellets nye leder er en erfaren kok

Allan Jylov og Eva Kjer Hansen sidder ved et af bordene på badehotellet, som kommer til at danne en væsentlig del af rammen om deres tilværelse. Foto: Morten Nielsen
Allan Jylov, der har en fortid på spisesteder i Sønderjylland, er blevet leder af Henne Mølle Å Badehotel, hvor han skal sætte sit præg på den lokale mad i rammerne af det designindrettede badehotel lige ud til Vesterhavet.
Annonce

Henne: - Det er lidt tilbage til rødderne med mere fokus på maden et sted, hvor bæredygtighed og økologi er i højsædet. Og skal jeg prøve noget andet, så er det også ved at være, siger den kokkelærte Allan Jylov, 52 år.

Medejerskabet af Brøggeriet på Rådhustorvet i Sønderborg er efter 10 år videresolgt, og siden 1. februar har han været leder på Henne Mølle Å Badehotel, der er opført af arkitekten Poul Henningsen, også kendt som PH, i 1936. Hans idé var at skabe et fristed, der gled så naturligt og ubemærket som muligt ind i klit- og hedelandskabet ved Vesterhavet.

- Jeg så, de søgte, og det er det perfekte sted for mig med havet og skoven med plantager omkring. Det giver gode muligheder for at dyrke den lokale mad serveret i rammerne af flot dansk design, uddyber Allan Jylov, som besøgte stedet for cirka halvanden år siden med sin kæreste, folketingspolitiker og minister Eva Kjer Hansen.

Jeg så, de søgte, og det er det perfekte sted for mig med havet og skoven med plantager omkring. Det giver gode muligheder for at dyrke den lokale mad serveret i rammerne af flot dansk design.

Allan Jylov

Annonce

Et andet form for værtskab

- Det giver også mulighed for at dyrke værtskabet på en noget anderledes måde. Her er folk, der overnatter en eller flere nætter frem for det mere hurtige restaurantbesøg, tilføjer Allan Jylov.

Under den travle højsæson fra foråret til sensommer bliver det nok også til overnatninger på hotellet for chefen selv, men ellers bliver han boende i huset i Aabenraa med Eva Kjer Hansen.

- Så stort er vores lille land jo heller ikke, og jeg har da også venner og netværk i Sønderborg, som jeg agter at dyrke.

En kulinarisk opgave beholder han dog i det sønderjyske, når han igen i år skal stå for maden til de knap 2000 deltagere til herrefrokosten under Ringriderfesten i Sønderborg.

- Det handler jo også om at samle det lokale kulinariske med blandt andet Fuglsang-øllet, supplerer Jylov.

Annonce

Har været vidt omkring

Med stillingen på Henne Mølle Å Badehotel føjer Allan Jylov et nyt emne til sit faglige CV, der ellers i forvejen spænder vidt.

Selv kom Allan Jylov i kokkelære på Jels Hotel. Da det i løbet af hans læretid gik konkurs blev han færdiguddannet på Harmonien i Haderslev.

I 1985 rejste Jylov til København, hvor han de næste ti år arbejdede forskellige steder som kok, ligesom han i en periode var på Grønland. Herefter gik turen til Curacao på De Hollandske Antiller, hvor han var køkkenchef i to år.

Både Allan Jylov og kæresten, minister Eva Kjer Hansen (V), kommer fra det sønderjyske, men i weekender vil man nu ofte kunne møde dem begge i Henne. Foto: Morten Nielsen
Annonce

En af verdens bedste restauranter

Efter et par år som forpagter af Herregårdskælderen på Sønderskov Slot ved Brørup sammen med sin daværende hustru, rykkede de til Hotel Baltic i september 1998.

Brøggeriet åbnede i oktober 2007 med ægteparret Jette og Michael Kisling samt brødrene Claus og Hans Otto Ewers som ejere. Jylov arbejdede i 2007 en periode også på det engelske The Fat Duck - en af verdens bedste restauranter.

1. september 2009 blev Allan Jylov medejer af Brøggeriet, da han overtog ægteparret Kislings ejerandel på 50 procent. På det tidspunkt var han også forpagter af Hotel Baltic, men siden 2012 har han udelukkende beskæftiget sig med Brøggeriet.

Nu er det badehotellet i Henne, der har glæde af hans evner.

Allan Jylov er leder af Henne Mølle Å Badehotel efter omkring 10 år som medejer af Brøggeriet i Sønderborg. Arkivfoto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce