Annonce
Ugeavisen Faaborg

Arv gjorde drøm til virkelighed: Aasesminde Bed and Breakfast er opkaldt efter hele familiens samlingspunkt

Torben og Kamilla Bentsen fik blod på tanden sidste år, da turisterne strømmede til Faaborg og omegn. Nu har de lyst til at kaste endnu flere kræfter i deres eget bed and breakfast på Aasesminde. Foto: Maria Retoft Pedersen
Da Torben Bentsens mor Aase døde i 2013, fik Kamilla og Torben Bentsen mulighed for at købe en landejendom i Pejrup. Nu er ejendommen opkaldt efter Torbens mor, og parret har indrettet bed and breakfast - lige i Aases ånd.

Pejrup:  I udkanten af Pejrup på Krøllegårdsvej 4 ligger Aasesminde. Lige midt i naturen, hvor pulsen helt naturligt finder sig til ro i et lavere leje.

Uanset i hvilken retning man kigger, kan man se et par heste, der går og græsser på en mark.

- Pejrup er en landsby fuld af heste. Det har vi næsten alle sammen. Det er ren idyl, siger Kamilla Bentsen med et smil.

Annonce

Parret er i færd med at give en rundvisning på den 1,3 hektar store grund, der hører til ejendommen, hvor de har boet de seneste seks år.

Chokobull og Millenium er gode stressbarometre. De vil gerne snakke, når bare man er rolig. Foto: Maria Retoft Pedersen

Vi hilser på Aasesmindes egne to heste, Chokobull og Millenium hedder de.

- De er vores hyggeheste. De vil gerne hilse på, men hvis man kommer og stresser rundt, så går de igen. Det gider de ikke. På den måde er de et godt barometer. Så sænker man lige skuldrene. Og det er i virkeligheden det, vi rigtig gerne vil med det her sted. Aasesminde skal være et sted, hvor man kan lade roen falde på sig. Det er det, vi selv holder rigtig meget af her, fortæller Torben Bentsen.

Aasesminde og værtsparret

Aasesminde ligger på Krøllegårdsvej 4, Pejrup.

Torben Bentsen er 53 år og arbejder som lærer på Langeskov Skole.

Kamilla Bentsen er 52 år og i gang med uddannelsen til fodplejer og satser på at åbne klinik på Aasesminde i løbet af 2021.

Kamilla Bentsen er desuden formand for Pejrup Landsbyforening og Forsamlingshus.

Parret er netop blevet certificerede Ole Lukøje-værter, og Aasesminde er en del af  ”Bike Friends”, hvilket betyder, at der blandt andet er lappegrej, pumper mm. tilgængeligt for cykelgæster.

www.aasesminde.dk

I 2019 tog parret imod de første gæster på Aasesminde Bed and Breakfast, men det store turistrykind i sommeren 2020 har givet parret blod på tanden. Så nu vil de lægge endnu flere kræfter i at tiltrække gæster til Aasesminde.

Et familieprojekt

Torben og Kamilla Bentsen købte ejendommen for seks år siden og flyttede fra Espe til Pejrup.

- Vi havde været på udkig gennem længere tid, og da vi arvede nogle penge efter min mors død, fik vi muligheden for at købe ejendommen her. Min mor har altid været hele familiens samlingspunkt, så af respekt og til ære for hende kaldte vi ejendommen Aasesminde, fortæller Torben Bentsen.

Her på værelset er der gjort klar med en lille hilsen på sengen til det par, der tjekker ind senere på dagen. Foto: Maria Retoft Pedersen

Torbens mor havde selv drevet et større bed and breakfast i Næstved før sin død, og da Kamilla og Torben Bentsens døtre så småt begyndte at flytte hjemmefra, begyndte ideen at spire hos parret. De ville også indrette bed and breakfast - i Aases ånd.

Aasesminde Bed and Breakfast har to værelser, der bliver lejet ud, og det tredje pigeværelse er blevet til et fællesrum, hvor gæsterne kan hygge sig med en kop te eller kaffe og kigge i brochurer over områdets attraktioner. Og man er ikke i tvivl om, at det er et rigtigt familieprojekt. Værelserne er nemlig opkaldt efter døtrene: "Klarashvile", "Emmasro" og "Almas harmoni".

- Det er rigtig vigtigt for os, at gæsterne kan mærke, at vi har hjertet med i de ting, vi laver, og at de føler sig hjemme, understreger Kamilla Bentsen.

For ganske nylig har bed and breakfast-gæsterne fået deres egen indgang, så de ikke længere behøver ind gennem værtsparrets private bolig, når de skal ind og ud af værelserne.

Kamilla og Torben har opkaldt Aasesminde efter Torbens mor. - Navnet på facaden afslørede vi til en familiefest, og det var med tårer i øjnene næsten hele vejen rundt. Aase var altid den, der samlede familien, fortæller Kamilla Bentsen. Foto: Maria Retoft Pedersen

- De, der kommer her, er her typisk et sted mellem en og tre overnatninger. Vi ligger ikke tæt på bylivet, caféer og shopping. Til gengæld nyder gæsterne naturen og roen, det er det, der er vores styrke, siger Torben Bentsen.

Annonce

På Aasesminde faldt det hele på plads

Det har ellers altid gået stærkt i Torben og Kamillas liv. Ikke mindst da de to mødte hinanden for omkring 24 år siden.


De, der kommer her, er her typisk et sted mellem en og tre overnatninger. Vi ligger ikke tæt på bylivet, caféer og shopping. Til gengæld nyder gæsterne naturen og roen, det er det, der er vores styrke.

Torben Bentsen


De arbejdede det samme sted, men var begge gift til anden side på det tidspunkt. Kærligheden var dog ikke til at tage fejl af. De blev separeret fra deres respektive partnere, og mindre end et halvt år efter var Kamilla gravid med parrets første fælles barn. I 1999 blev de gift.

Torben og Kamilla Bentsen mødte hinanden for snart 25 år siden. Foto: Maria Retoft Pedersen

Det blev starten på et fælles liv med fart over feltet.

Mens Torben Bentsen har arbejdet som lærer de seneste 26 år, har især Kamilla har haft et travlt og varieret arbejdsliv med lange arbejdsuger.

- Og så er vi også sådan nogle, der altid involverer os i alt muligt, griner Kamilla Bentsen.

- Ja, typisk er der en, der får alle idéerne, og så er vi to, der fører dem ud i livet, supplerer Torben Bentsen med et kærligt blik til sin hustru.

Selv føler de, at mange ting faldt plads, da de købte Aasesminde. Her føler de, at de har fundet hjem.

Planen er, at der skal være teltplads på græsset ved folden, og Torben og Kamilla drømmer også om et par sheltere et andet sted på grunden. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Vi har brugt noget tid på at finde ud af, hvad vi har brug for i vores liv, og hvad vi ikke har brug for. At stå op her hver dag og kigge ud på naturen, det er nok, siger Torben Bentsen.

Annonce

Planer om klinik, sheltere og teltplads

Selv om parret har fundet roen i Pejrup, nyder de, når gæster besøger deres sted.

- Vi er ikke selv super rejselystne, men på den her måde kommer verden til os. Det er sjovt at møde alle de mennesker, der kommer og deler deres verden med os - og vi deler vores med dem, siger Kamilla Bentsen.

Hun er i gang med at tage uddannelsen til lægeeksamineret fodplejer, og planen er, at hun sidst på året åbner klinik på Aasesminde.


Vi er ikke selv super rejselystne, men på den her måde kommer verden til os. Det er sjovt at møde alle de mennesker, der kommer og deler deres verden med os - og vi deler vores med dem.

Kamilla Bentsen


En dårlig ryg har tvunget hende til at nytænke arbejdslivet, og det gav plads til at tage den gamle drøm om at blive fodplejer op igen.

Kamilla Bentsen er formand på Pejrup Landsbyforening og Forsamlingshus. Her er hun fotograferet sammen med katten Hugo. Foto: Maria Retoft Pedersen

- På sigt håber jeg, at min klinik og bed and breakfast kan give mig en indtægt, siger hun.

Først skal klinikken dog lige indrettes, og eksamensbeviset skal i hus. I haven har parret planer om at indrette teltplads og bygge sheltere. Og så skal der sås græs foran gæsternes indgang og indrettes med haveborde og stole.

Så der er stadig nok projekter at gå i gang med på Aasesminde - og forhåbentlig venter en travl sommer forude.

- Vi kommer bestemt ikke til at kede os, griner Kamilla Bentsen.

Kamilla og Torben Bentsen nyder at have gæster i bed and breakfast-delen og vil i år gøre en ekstra indsats for at få lokket turister til Pejrup. Foto: Maria Retoft Pedersen
Her ved spisebordet bliver morgenmaden serveret, når der er gæster på Aasesminde. Foto: Maria Retoft Pedersen
En af Kamillas barndomsveninder har sørget for, at der er stofservietter med broderet navn på til morgenmaden. Foto: Maria Retoft Pedersen
I fællesrummet kan man lave sig en kop te eller kaffe og nærstudere brochurer over oplevelser i området. Foto: Maria Retoft Pedersen
Gæsterne har netop fået deres egen indgang på bagsiden af Aasesminde, nu skal der sås græs og indrettes med borde og stole udenfor. Foto: Maria Retoft Pedersen
I lokalerne forrest til venstre skal Kamilla Bentsen have klinik, når hun bliver uddannet fodplejer. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Særudstilling på Faaborg Museum afsluttes med uropførelse af musikværk skrevet af lokale verdensstjerner

Annonce
Ugeavisen Faaborg

Esports-drenge fra Faaborg er blevet pokalmestre

Annonce
Ugeavisen Faaborg

Trio underholder ved musikforenings 175. generalforsamling

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Det gode liv på havnen: Engang sejlede Bent og konen fra Faaborg til Berlin og hjem igen

Ugeavisen Faaborg

Lad Frede Damgaard kigge dig dybt i øjnene

Ugeavisen Faaborg

Ægtepar satser stort og køber partneren ud: - Vi har satset alt, vi ejer - og lidt til

Ugeavisen Faaborg

Ugens indspark: Forhindrer alliancer og oprustning virkelig krig - og hvad er alternativet?

Ugeavisen Faaborg

Ugens film: Top Gun, Downton Abbey, dansk ungdomsfilm og noget for familierne

Ugeavisen Faaborg

Usædvanligt jubilæum: Efter 70 år mødes efterskoleelever stadig

Ugeavisen Faaborg

Ugens klumme: Det kommende år bliver et fantastisk godt festivalår

Ugeavisen Faaborg

Så er der atter liv i Den Gamle Gaard

Ugeavisen Faaborg

Spændende biler på Sydfyn til Kr. Himmelfart

Ugeavisen Faaborg

Se efter de blå mærker: Så høj bliver stormflodsmuren i Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Anette Agersnap var den første kvindelige præst i syren-sogn: Jeg er taknemmelig over alle de livshistorier, jeg har været vidne til

Ugeavisen Faaborg

Loppemarked sikrede 30.000 kroner til Haastrups børn og unge

Annonce