Annonce
Ugeavisen Faaborg

Billedkunstner har åbnet galleri i den tidligere Blomsterheksen

Helle Scheffmann indrømmer, at der ofte sniger sig en hest ind på malerierne. Årene som hestepige er ikke glemt. Privatfoto
Billedkunstneren Helle Scheffmann har åbnet værksted og galleri i Østergade 35. Hun har købt ejendommen, som tidligere rummede Blomsterheksen.
Annonce

Faaborg: Østergade i Faaborg har fået et nyt galleri tæt på museet. Bladtegner og billedkunstner Helle Scheffmann overtog i maj ejendommen Østergade 35 og har åbnet galleri og værksted.

Helle Scheffmann er uddannet på Det Fynsk kunstakademi i Odense. Hun er oprindelig født og opvokset i Odense, men har boet den seneste halve snes år i København.

Ejendommen har tidligere rummet blomsterbutikken "Blomsterheksen", men har stået tom i flere år.

- Tænk at jeg kunne få en hel ejendom her i Faaborg for det samme, som jeg kan sælge min lille andelslejlighed for i København, fortæller hun og lægger ikke skjul på, at hun føler sig meget velkommen i Faaborg, hvor både publikum og gadens forretningsdrivende har vist en masse positiv interesse.

Hun fortæller videre, at det er planen at holde værkstedet og galleriet åbent frem til 1. september - og muligvis september med. Og det er hendes plan at bo i Faaborg permanent og bruge ejendommen både som bolig, værksted og sommergalleri.

Annonce

Karriere som bladtegner

Helle Scheffmann er oprindelig grafiker. Uddannet litograf fra Odense og senere grafiker/maler fra Kunstakademiet.

Sidst i 90'erne tog hun en BA i kunsthistorie på Københavns Universitet og havde sideløbende en tegneserie hver dag i Aktuelt. Både Aktuelt og tegneserien er for længst lagt i graven, men siden er det blevet til en masse skarpe satiriske bladtegninger. I de seneste fem-seks år som fast tegner på Nordjyske. En stilling hun desværre måtte vinke farvel til i vinter. Men hvor hun og andre bladtegnere oplever et fald i indtægterne, har Helle været så heldig at der er mere efterspørgsel efter hendes billeder.

Helle Scheffmann i døren til sit nye galleri i gågaden. Hun er glad for de mange besøgende og de positive kommentarer. Privatfoto

P.t. arbejder hun med en række større malerier op til to udstillinger i Odense i efteråret. Og med den interesse, der er fra de mange besøgende i Faaborgs gågade, er det nok at se til.

- Det er rigtig dejligt at få kommentarer til, hvad jeg laver. Jeg har siddet i en lille lejlighed og ikke snakket med ret mange om min kunst, og nu hører jeg en masse positive kommentarer hver dag, fortæller hun.

Hun fortæller, også at ejendommen er så stor med en stor vinterstue, at der muligvis kan etableres undervisningshold til vinter. Men det er stadig på idéstadiet.

Annonce

Skæve bygninger

Helle Scheffmann tegner bygninger, så enhver arkitekt enten korser sig eller forelsker sig. Selv siger hun, at hun tegner efter hukommelsen. Det lige bliver skævt, og det skæve bliver lige. Men inde bagved kommer selve bygningens idé bedre til udtryk. Og netop denne fornemmelse af bygningen betyder, at der er bygningsværker, der står Helles hjerte nærmere end andre.

Og så er der altid - stort set - heste med. Teenage-årene som hestepige til ridestævner på hele Fyn og senere mange år som ridelærer er ikke glemt, og en rytter sniger sig ind på hver eneste billede.


Det er rigtig dejligt at få kommentarer til, hvad jeg laver. Jeg har siddet i en lille lejlighed og ikke snakket med ret mange om min kunst, og nu hører jeg en masse positive kommentarer hver dag.

Helle Scheffmann, billedkunstner


Det gælder også Eremitageslottet i Dyrehaven, som i flere år har været favoritmotivet - med kronhjorte og ryttere naturligvis.

Hvordan hun nu vil få rytterstatuerne ind på billderne af klokketårnet i Faaborg vil tiden vise.

Men der begynder at dukke lokale motiver op. Holstenshuus, Klokketårnet og en skitse til et billede af Torvet med eller uden Ymerbrønden.

Helle Scheffmanns billeder sælges gennem Galleriet i Østergade 35 eller i Galleri5000 i Odense og er absolut ikke det billigste, man kan købe. Noget hun ikke selv er særlig stolt af, men som hun selv siger: Hendes timeløn er ikke særlig stor.

- Jeg er meget kritisk over for mine egne billeder. Det synes jeg, man er nødt til at være. Så jeg maler dem over, indtil jeg er tilfreds. Så der er ofte tre eller fire billeder inde under det, som folk køber. Jeg har brug for at lave de billeder for at se, hvordan det fungerer, og jeg har brug for at male dem over med noget andet, når jeg kan se, at det ikke fungerer.

Og sådan er overmaling blevet et kvalitetsstempel i Østergade 35.

- Jeg har fået et helt galleri for de samme penge, som jeg kan sælge min lille lejlighed i København for, fortæller Helle Scheffmann. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce