Annonce
Ugeavisen Faaborg

Butiksliv under nedlukningen: - Vi er her stadig i El-Salg

Nicolai Jespersen (billedet) og Dan Jørgensen er på skift i El-Salg hver dag og tager stadig reparationer ind, leverer, monterer, hjælper med ombytning og så videre - og man kan altid ringe og få et godt råd. Arkivfoto: Palle Søby
Hvordan håndterer de lokale butikker nedlukningen, og hvordan er humøret derude? Vi har spurgt rundt hos nogle af de forretningsdrivende.

Faaborg: - Selv om gitteret er lukket ned, så er vi her stadig. Vi må ikke lukke kunder ind, men vi må gerne være i butikken. Det er vi stort set hver dag. Men vi er her på skift, Dan (Lundsgaard Jørgensen, red.) og jeg, lyder det fra Nicolai Jespersen, da Ugeavisen beder om en status på livet som butiksejer under nedlukningen.

Butikken har som følge af coronarestriktionerne været lukket siden 23. december, og eleven er sendt hjem.

- Men vi må stadig tage reparationer ind, levere, montere og hjælpe med ombytning. Dan og jeg klarer alt det selv, vi kan. Og ellers benytter vi os af eksterne montører. Man kan også ringe til butikken, og så kan vi råde og vejlede over telefonen, og sammen kan vi få guidet kunden hen til det rigtige produkt i vores webshop, siger Nicolai Jespersen.

Selv om butikken ikke er truet på eksistensgrundlaget, er han ikke i tvivl om, at nedlukningen kommer til at kunne mærkes resten af året.

- Det er klart, at det betyder meget for os økonomisk. Vi kommer til at kæmpe resten af året med at indhente det tabte. Derfor er alt, hvad vi får i kassen i de her dage, meget kærkomment. Det er meget frustrerende, for det er vores levebrød, vores kære barn. Men vi skal nok klare os, siger han.

Mest af alt savner han kontakten med både kunder og kolleger.

- Det er jo det, vi lever og ånder for. At komme hjem efter en god dag i butikken med en masse gode oplevelser.

Hvornår butikslivet åbner op igen, tør han ikke spå om. Men han føler sig ikke overbevist om, at det kommer til at blomstre fra starten.

- Jeg tror, at folk lige skal finde sig selv igen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce