Annonce
Ugeavisen Faaborg

Corona-hverdagen har indfundet sig i Huset

Både ansatte og brugere iført mundbind fra Viking Rubber. Privatfoto
Siden corona overtog dagsordenen i Danmark, har det sociale værested Huset været lukket ned for alle andre end de allermest sårbare grupper. Det er dog stadig muligt at benytte Husets øvrige tilbud, når man tager de nødvendige forholdsregler.
Annonce

Faaborg: Den 12. marts lukkede bestyrelsen i Den Selvejende Institution Huset ned for langt de fleste af de mere end 30 grupper, der plejer at bruge Huset på Færgevej som rammen om deres aktiviteter. Her mere end et halvt år senere er der fortsat kun lukket op for enkelte grupper, samt det daglige tilbud Godmorgen Faaborg. Daglig leder i Huset, Anne Lassen, fortæller om den nye hverdag på værestedet.

Vores brugere kan heldigvis stadig mødes i Godmorgen Faaborg, men under lidt andre forhold, end de ellers kender, fortæller Anne Lassen i en pressemeddelelse.


Folk har heldigvis fået øje på, at de fortsat kan komme i Huset og få hjælp, og skulle der komme en forbi, der ikke har bestilt tid i forvejen, så løser vi oftest også den situation.

Anne Lassen, daglig leder i Huset


De nye forhold betyder blandt andet, at man på forhånd skal ringe og tilmelde sig, samt bære mundbind, når man ikke sidder på sin plads, og herudover er åbningstiden reduceret, så personalet kan nå at spritte lokalet af efterfølgende.

Annonce

Du kan stadig få hjælp

Der er mere end 30 selvhjælps- og aktivitetsgrupper i Huset, men under de nuværende forhold er det kun de grupper, der er allermest sårbare, der kan mødes i bygningen på Færgevej.

Det er blandt andet sorggruppen, hvor deltagerne har mistet deres livsledsager, og gruppee for mennesker med fx diabetes eller ADHD/ADD. De grupper, der kan mødes udendørs, fx gågruppen, erhvervsgruppen og udflugtsgruppen, er også fortsat aktive, men kommer ikke ind i selve Huset, siger Anne Lassen.

Det er også fortsat muligt at benytte Husets anonyme rådgivning. Rådgivningen kan foregå via telefon eller videoopkald, eller man kan ringe på forhånd og komme ind til en fysisk samtale, naturligvis med afstand.

- Folk har heldigvis fået øje på, at de fortsat kan komme i Huset og få hjælp, og skulle der komme en forbi, der ikke har bestilt tid i forvejen, så løser vi oftest også den situation, siger Anne Lassen.

Annonce

Frivillige sat på stand by

De mange restriktioner har betydet, at de mere end 40 frivillige, som normalt er tilknyttet Huset, ikke længere må komme, da der ikke må samles for mange personer i Husets lokaler.

- Det er vildt ærgerligt, at vi ikke kan gøre brug at de mange frivillige kræfter, som vi har, og vi håber meget på, at de frivillige kommer tilbage, når landet åbner op igen engang, siger Anne Lassen.

Håndspritten bliver flittigt benyttet i Huset i disse dage. Privatfoto

Nogle af de frivillige har valgt at komme i Huset som brugere af Godmorgen Faaborg og på den måde bevare en tilknytning med stedet.

Annonce

Gratis mundbind til alle

Fra indgangsdøren og hen til siddepladserne skal alle Husets brugere bære mundbind. Ved døren står en kasse med genanvendelige mundbind, som er doneret af den lokale virksomhed Viking Rubber.

- Vi blev ringet op af Anstina Krogh fra Havnestuens bestyrelse, da de havde fået doneret mundbind fra Viking Rubber, og hun fortalte, at vi bare kunne ringe og bede om nogle. Udgifter til mundbind kunne godt blive en udfordring for nogle af vores brugere, så vi er meget glade for at kunne tilbyde dem gratis mundbind, som endda kan bruges flere gange, forklarer Anne Lassen.

Huset er på denne måde delvist åben foreløbigt frem til årsskiftet, hvor der kommer nye udmeldinger og retningslinjer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce