Annonce
Ugeavisen Faaborg

Faaborgs Mr. Pink Floyd skaber ny tradition i Helios

Johnny Elkjær glæder sig til næste Pink Floyd-event i Helios lørdag 3. oktober og er spændt på, hvor mange der denne gang kommer og hører musikjournalist Thomas Ulrik Larsens foredrag om "Dark side of the moon". Foto: Palle Søby
Johnny Elkjær har Pink Floyd som sit livs musikalske passion, og hans vision er, at der hvert år den første lørdag i oktober skal være et Pink Floyd-event i Helios.
Annonce

Faaborg: Helios i Faaborg skal være stedet, hvor der hvert år den første lørdag i oktober er en  Pink Floyd-event.

Det er visionen hos 52-årige Johnny Elkjær - og det er en tradition, han er godt i gang med at bygge op.

Som frivillig i Helios Film- & Kulturhus var han idémanden til temadagen for et år siden om Pink Floyds legendariske album "The Wall". Det blev et tilløbsstykke og fyldte den store biografsal.

Nu sker det igen lørdag 3. oktober. Denne gang handler det om albummet "Dark side of the moon", og ligesom sidst er det musikjournalisten Thomas Ulrik Larsen, der holder eftermiddagens foredrag - og også denne gang er Johnny Elkjær idémanden til eventen.

Men det stopper ikke her.

- Thomas Ulrik Larsen har allerede fortalt mig, at han har en ny idé til en event, vi kan lave næste år, siger Johnny Elkjær.

Annonce

"The Wall" gik rent ind

Han voksede op i Faaborg, hvor han gennem skolebio i Helios blev fascineret af film og biografformatet. Og han var kun 12-13 år, da han blev ført ind i Pink Floyds univers.

- En kammerat, der var tre-fire år ældre end mig, havde købt "The Wall", og den fangede mig lige med det samme. Senere købte jeg også "Dark side of the moon".

Johnny Elkjær håber at skabe en tradition for Pink Floyd-events i Helios hvert år den første lørdag i oktober. Foto: Palle Søby

I mange år var det mest de to plader, det handlede om for Johnny Elkjær, og det var først, da han som 35-årig i 2003 var til koncert med det danske kopiband Pink Floyd Project i Haderslev - i øvrigt med Thomas Ulrik Larsen som forsanger i bandet dengang.


Det kan godt ærgre mig, at jeg er født for sent til at opleve Pink Floyd, da de spillede live i 70’erne. Hold da op, hvor må det have været fantastisk at have været med til det.

Johnny Elkjær, Pink Floyd-fan og frivillig i Helios i Faaborg


- Jeg tænkte: "Det kan sgu noget, det her." Det var dér, det begyndte at tage fart, og jeg begyndte at dykke ned i nogle af de andre albums. Men det er først inden for de seneste to-tre år, jeg er begyndt at høre de mere syrede plader, fortæller Johnny Elkjær.

- Det kan godt ærgre mig, at jeg er født for sent til at opleve Pink Floyd, da de spillede live i 70’erne. Hold da op, hvor må det have været fantastisk at have været med til det.

Annonce

Flere koncerter i Helios

Siden dengang  i 2003 har han været trofast gæst ved koncerter med Pink Floyd Project. Men han har også oplevet "den ægte vare". Tre gange har han været til koncert med Roger Waters i København, og i 2016 oplevede han David Gilmour i Royal Albert Hall i London.

Johnny Elkjær

Johnny Elkjær er 52 år, opvokset i Faaborg.

Bor i dag i Tommerup med sin hustru, Mette Weiss Andersen.

Begge er frivillige i Helios Film- & Kulturhus i Faaborg.

Johnny Elkjær arbejder til daglig med it i Odense Kommune som teamleder i en udviklingsafdeling.

- Mange af de gamle koncertfilm er ved at blive restaureret, og dem skal vi simpelthen have op i Helios, så flest muligt kan opleve de koncerter, når vi nu ikke kan opleve Pink Floyd live mere. Der er en rigtig god lyd i salen og en unik akustik, og vi skal udnytte den her biografsal. Vi har 27 højttalere, og man får bare hele koncertfornemmelsen, fremhæver Johnny Elkjær.

- Så min vision er også at få huset kendt som et godt koncertsted. Der må gerne komme flere mennesker på scenen, måske noget stand-up og mindre bands, nævner han.

Johnny Elkjær voksede op i Faaborg og lærte at elske filmens og biografens verden, da han var i skolebio i Helios. Foto: Palle Søby
Johnny Elkjær følger sidste års succes med "The Wall" op med et foredrag om "Dark side of the moon" lørdag 3. oktober. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce