Annonce
Ugeavisen Faaborg

Firmaets mand går efter borgmesterkæden

Kristian Nielsen argumenterende for at fjerne de værste tidsler i kommunens sparekatalog under byrådsmødet i september. Foto: Torsten Cilleborg
Venstre har udpeget Kristian Skovslund Nielsen, 66, som manden, der skal stå i spidsen for partiets kampagne for at vriste borgmesterkæden i Faaborg-Midtfyn fra socialdemokraten Hans Stavnsager.
Annonce

Der har været stor spænding om, hvem Venstre i Faaborg-Midtfyn ville pege på som førsteudfordrer til Socialdemokraten Hans Stavnsager, når der skal være kommunalvalg 16. november næste år.

Når Venstres valg er så spændende, så skyldes det ikke mindst, at Faaborg-Midtfyn har vundet ry som en svingkommune. Hver eneste gang, der har været kommunalvalg siden kommunalreformen, er der tiltrådt en ny borgmester - skiftende mellem Venstre og Socialdemokraterne.


Klassens frække dreng er jeg ikke og bliver det aldrig. Men mine evner som politisk forhandler kan ingen sætte spørgsmålstegn ved.

Kristian Skovslund Nielsen, borgmesterkandidat for Venstre i Faaborg-Midtfyn.


Mandag aften lod det sig endelig afsløre, at et flertal af mundbindsiførte venstrefolk med afsprittede hænder satte krydset ved 66-årige Kristian Skovslund Nielsen, Brobyværk, som ny borgmesterkandidat.

Dermed har de liberale valgt rutinen og driftssikkerheden - og de har valgt firmaets mand.

- Klassens frække dreng er jeg ikke og bliver det aldrig. Men mine evner som politisk forhandler kan ingen sætte spørgsmålstegn ved, sagde han i sin tale ved opstillingsmødet i Ringe.

Den tidligere mælkeproducent har siddet i kommunalbestyrelsen i 10 år, er formand for Venstres byrådsgruppe og chefforhandler for gruppen, når kommunen lægger sine budgetter, og hans ro og indsigt sikrer Venstre stor indflydelse på kommunens drift og et medvirkende til et relativt harmonisk, politisk klima.

Blå bog

Kristian Skovslund Nielsen er født 15. juni 1954 i Brobyværk, gift med Lillian Hansen, fire børn, tre børnebørn.

Student fra Vestfyns Gymnasium årgang 1973,  uddannet landmand fra Dalum Landbrugsskole 1978. Har arbejdet som landmand i 35 år, heraf 25 som selvstændig mælkeproducent. Stoppede som aktiv landmand i 2010.

Har fra 1989 til 2007 beklædt en række poster som folkevalgt i landbrugets organisationer.

Politisk aktiv i Venstre siden 2001 og var den første formand for Venstre i Faaborg-Midtfyn frem til 2010, hvor han kom i kommunalbestyrelsen.

Siden 2013 har  han været medlem af økonomiudvalget, Venstres deltager i budgetforhandlingerne siden 2014 og det meste af tiden også gruppeformand.

Er desuden formand for kommunens handicapråd, sidder i FynBus' bestyrelse og er medlem af kommunens børn- og ungeudvalg, som blandt andet håndterer tvangsanbringelsessager.

Der er de kvaliteter, der har fået Venstres inderkreds til at opfordre, Kristian Nielsen til at tage handsken op, mere end det er hans egne ambitioner.

Han og Venstre står med den udfordring, at Kristian Nielsen ikke er særlig kendt i offentligheden.

- Jeg er fuldstændig bevidst om, at min udfordring er at brænde igennem, og at jeg skal arbejde med at flytte mig fra at være introvert til ekstrovert. Det er jeg i gang med. Jeg har blandt andet hyret en personlig coach til at rådgive mig omkring min fremtoning, fortæller han.

Selv med en skarpere profil skal meget gå godt, for at Kristian Nielsen kan vriste kæden af Hans Stavnsager, men den nye spidskandidat er fortrøstningsfuld:

- Nu giver vi den fuld gas frem til 16. november 2021. Det bliver mit helt store projekt, og så må vi gøre regnebrættet op 17. november 2021 for at se, hvor godt jeg er lykkedes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce