Annonce
Ugeavisen Faaborg

Gårdbutik boomer under coronakrisen

Folk er kommet mere ud i naturen under coronakrisen, og Anette Nielsen mærker således en øget efterspørgsel efter gummistøvler, vandrestøvler og fritidstøj. Foto: Palle Søby
Dyrenes Verden på Svanningehuse mærker tydeligt, at folk under coronakrisen har anskaffet sig hund og hest som aldrig før. Anette Nielsen har ansat en veterinærsygeplejerske på halv tid og har netop åbnet webshop, så gårdbutikken ikke længere kun er en fysisk butik.

Svanningehuse: Af og til hører man om nogen, som faktisk har haft gavn af coronakrisen.

En af dem er gårdbutikken Dyrenes Verden på Svanningehuse nær Diernæs.

- Her i coronatiden er folk kommet meget mere ud og har gjort nogle ting, så de har haft brug for de ting inden for frilufstudstyr, som vi har i butikken. Lige pludselig har folk fået nogle andre ting at give sig til, hvor udelivet og det at være sammen med familien spiller en vigtig rolle, siger butiksejer Anette Nielsen.

Annonce

- Samtidig kan vi tydeligt mærke, at der er mange, der har fået hund her i coronatiden. Vi har fået mange nye hvalpefolk og mange, som måske har fået hund for første gang, siden de selv var børn.

Selv på en banal tirsdag formiddag i oktober er der en jævn strøm af kunder i gårdbutikken hos Anette Nielsen, og lørdag formiddag er der så travlt, at de er nødt til at være tre til at betjene kunderne. Foto: Palle Søby

- Der er også mange, der har fået hest. Vi har selv været ude og købe hest, og vi kan se, at efterspørgslen og priserne på heste er steget helt vildt, tilføjer Anette Nielsen.

Det betyder naturligvis alt sammen øget efterspørgsel på foder og udstyr til blandt andet hunde og heste, og det gavner omsætningen i gårdbutikken, som har fået en masse nyt udstyr inden for gummistøvler og vandrestøvler, ligesom afdelingen med jagttøj er udvidet med en masse fritidstøj også til folk, der ikke går på jagt.

Webshop og medhjælper

Annette Nielsen, der selv er uddannet veterinærsygeplejerske, har ansat endnu en af slagsen, Kitt Funk Vase, i foreløbig 15 timer om ugen. Dermed vil der altid være en veterinærsygeplejerske til stede i butikken til at rådgive kunderne om fodring, ernæring, adfærd og så videre.

Den baggrundsviden er også en fordel i forhold til den webshop, Anette Nielsen netop har startet.

- Vores webshop er lidt speciel, fordi vi lægger meget vægt på, at folk kan ringe og skrive og få hjælp og vejledning. Vi har den nødvendige baggrundsviden, så på den måde skiller vi os nok lidt ud i forhold til andre netbutikker, nævner Anette Nielsen.

Anette Nielsen har mærket, at der er kommet ekstremt mange nye hundeejere under coronakrisen - og så skal alle de nye hvalpe naturligvis have masser af bland selv-slik fra gårdbutikken. Foto: Palle Søby

Hun har ansat sine to piger, Amalie og Alberte, til at pakke varer til webshoppen, og hendes mand, Aksel, hjælper også til i butikken, så den er i høj grad et familieforetagende, der har taget adskillige tigerspring, siden det hele startede i en skurvogn.

- Webshoppen skal også ses lidt i lyset af coronatiden, hvor nogle måske ikke er helt trygge ved at komme fysisk i butikken. Nu kan de få varerne leveret, eller de kan bestille dem, og så sætter vi dem ud foran døren, nævner Anette Nielsen.

Anette Nielsen på ryggen af familiens nye islænder, Venus. Hun kan også mærke, at mange har benyttet coronatiden til at anskaffe sig heste. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Blum & Haugaard klar med første koncert efter ufrivillig coronapause: - At dele musikken med publikum er en forudsætning for vores musik og liv

Annonce