Annonce
Ugeavisen Faaborg

Hele Fyn skal cykle sammen – hver for sig

Anden pinsedag er der mulighed for at deltage i et cykelløb, der foregår under de nødvendige restriktioner i forhold til corona. Arkivfoto: Palle Søby
Coronapandemien har både fået danskerne til at synge, løbe og dyrke fitness hver for sig og alligevel med et helt unikt - ofte virtuelt fællesskab til følge. Denne gang samles fynboerne om cykling.
Annonce

Faaborg-Midtfyn/Fyn: Det ene cykelløb efter det andet er blevet aflyst i det fynske. Men anden pinsedag bliver det alligevel muligt at få luftet den to-hjulede til en helt ny type cykelevent med masser af deltagere - spredt ud over hele Fyn. Det sker under overskriften ”Fyn cykler sammen - hver for sig”.

- Med ”Fyn cykler sammen” vil vi skabe en form for cykelløb, der kan gennemføres til trods for de restriktioner, som samfundet er underlagt på grund af smittefare. Deltagerne skal nemlig cykle hver for sig, sammen med deres nærmeste - eller i små grupper med behørig afstand. Ruten vælger man selv, men vi har fælles start, og det hele bindes sammen af sjove konkurrencer, livesending og naturligvis det faktum, at vi alle cykler sammen på vores fantastiske cykelø, fortæller Laura Raidla, chef for Bike Island hos Destination Fyn, der sammen med DGI har født ideen til ”Fyn cykler sammen - hver for sig”

Alle kan erhverve sig et startnummer, hvad enten man har tænkt sig at tilbagelægge to eller 200 kilometer, og hvad enten det foregår på vandcykel, elcykel, løbecykel, mountainbike eller en rusten havelåge.

Selv om ”Fyn cykler sammen” ikke skulle resultere i en karriere som cykelmotionist for alle deltagerne, byder eventen med sikkerhed på tre timers kvalitetstid med vind i håret og en god anledning til at komme ud i naturen.

"Fyn cykler sammen - hver for sig" går ud på, at deltagerne enten cykler hver for sig, sammen med deres nærmeste eller i små grupper med behørig afstand. Arkivfoto: Palle Søby
Annonce

Masser af ruter

Alle de fynske kommuner bakker op omkring løbet, og det samme gælder mange fynske cykelløbsarrangører, der lægger deres ruter ud til fri afbenyttelse 1. juni. Ud over disse har Destination Fyn en lang række Bike Island-ruter spredt ud over det fynske landskab, så der er masser af inspiration at hente, hvis man ikke vil nøjes med at cykle sin egen yndlingsrute hjemme fra hoveddøren.

Endelig bliver det muligt at cykle forbi en række forskellige pitstops i det fynske landskab, hvor turistkontorer, fynske cykelløbsarrangører eller klubber efter sundhedsmæssigt forsvarlige retningslinjer overrasker eller forkæler de cyklende.

Borgmester Hans Stavnsager glæder sig over initiativet:

- "Fyn cykler sammen” er et fantastisk initiativ, der sætter fokus på vores alle sammens cykelø, og vi glæder os til at se en masse cykelglade fynboer på landeveje, stier og mountainbikespor. I Faaborg-Midtfyn har vi både smukke og udfordrende cykelruter, særligt i og omkring Svanninge Bakker og Bjerge, og jeg synes, at det her er en glimrende anledning til at komme ud og prøvekøre dem. Som med alt andet vil vi fynboer jo gerne sikre os, at cykelruterne er helt klar til at tage imod de danske turister hen over sommeren, og her er muligheden for samtidig at få en fantastisk fællesskabsoplevelse uden smittefare, siger han.

Tilmelding og mere information på http://www.fyncyklersammen.dk/.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce