Annonce
Ugeavisen Faaborg

Helios tilbyder gode film i stedet for at stresse over de sidste gaver

Anders Thomas Jensen – filminstruktøren med bl.a. ”De Grønne Slagtere” på succeslisten – kan også lave film uden for Faaborg – nu kan du se hans seneste store succes ”Retfærdighedens ryttere” i Helios ”Retfærdighedens ryttere” er stjernespækket med bl.a. Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro og Lars Brygmann i front over for bl.a. Andrea Heick Gadeberg
Annonce

Faaborg: ”Retfærdighedens ryttere” er et godt bud på en film, der kan få dig væk fra stressen over de sidste julegaver og juletræet, der endnu ikke er skaffet til huse, og alle småkagerne, du burde bage selv.

Og kan ”Retfærdighedens ryttere” ikke få dig afsted, så kan måske ”Herself” med fabelagtige Clare Dunne eller i hvert fald de to danske julefilm ”Malous Jul” og ”Jagten på Kong Vinters krystal”. Og, det kender vi jo alle: Efter gode oplevelser falder alting lettere, ikke mindst det, der stresser dig, så du skal nok nå det hele.

Både anmelderne og publikum har taget Anders Thomas Jensens ”Retfærdighedens ryttere”til sig, og noget af det, der er sagt om den, er, at den er årets bedste film, og at manuskript, instruktion og skuespil går op i en højere enhed (Børsen).

Berlingske Tidende hæfter sig ved de gyldne replikskifter i hver anden scene, og at de alene er det meste af biografbilletten værd.

Filmen er tæt besat med Danmarks bedste skuespillere - Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro og Lars Brygmann i front over for bl.a. Andrea Heick Gadeberg – og den handler om militærmanden Markus, der må drage hjem fra krig for at tage sig af sin teenagedatter, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Eller er det nu en ulykke?

Matematiknørden Otto, der var ombord på toget, mener nemlig, at en større konspiration står bag, og sammen med hans to excentriske venner Lennart og Emmenthaler mener han at have beviser. De opsøger Markus, som er opsat på at få hævn over sin kone, og de begiver sig ud på et retfærdighedstogt.

”Herself” – Claire Dunne – flygter ud af et voldeligt ægteskab og klarer sig og livet med sine små piger, med hjælp fra de mest uventede kanter.

”Herself” beskriver også et retfærdighedstogt – vi følger Sandra på hendes vej fra et voldeligt ægteskab over hendes kamp for at skaffe sig en ny bolig til et ordentligt liv.

"Takket være Clare Dunnes følelserne-udenpå-tøjet-skuespil, takket være et manuskript, der virker sandsynligt langt det meste af vejen, takket være Francis, der skærer gennem kynismen, ligner 'Herself' faktisk noget, der kunne, og som meget gerne må, ske, et sted i Dublin eller i Dragør, lige nu," skriver DR’s Per Juul Carlsen.

Begge film vises om aftenen, og desuden vises ”Retfærdighedens ryttere” torsdag 17. december kl. 14.

De to julefilm ”Malous Jul” og ”Jagten på kong vinters krystal” er begge danske – og begge faldet i de fåborgensiske familiers smag. De vises både lørdag og søndag kl. 14

Malou – Karla My Nordquist – og den sure gårdnisse, Lars Ranthe, lægger planer for, hvordan Malou kan opføre sig så slemt, at hendes nye plejeforældre opgiver hende Selv om Malou både er oprørsk og ubehagelig, får det ikke hendes nye plejeforældre til at bede hende flytte igen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce