Annonce
Ugeavisen Faaborg

Jim Lyngvild udstiller kongerækken på Kronborg Slot

Jim Lyngvild har arbejdet i seks år på at skabe dragter og portrætter til udstillingen. Foto: Jim Lyngvild
Modedesigner Jim Lyngvild, Haagerup, har nyfortolket den danske kongerække med fotografier og dragter, som bliver sat op i en stor udstilling på Kronborg Slot i det nye år.
Annonce

Haagerup/Helsingør: Hvor godt kender danskerne egentlig vores kongerække? Mange kan måske remse det meste af en navnerække op, men hvor godt kender vi de tidligere tiders konger og dronningers særegenheder og bedrifter?

Det er netop kongerækken, en ny udstilling på Kronborg Slot i det nye år sætter fokus på.

Udstillingen tager udgangspunkt i kongerækken, Kronborg Slots historie og en række anderledes portrætfotos, smykker og dragter, som Jim Lyngvild, Haagerup, har skabt. Her bliver konger og dronninger, der har levet på Kronborg Slot, vakt til live på en helt ny måde, lyder det i en pressemeddelelse.

Om udstillingen

Udstillingskonceptet er udviklet af Museet på Koldinghus i samarbejde med Jim Lyngvild.

Udstillingen på Kronborg Slot bliver specialdesignet af Jim Lyngvild i samarbejde med Kronborg Slot, så den passer til de store sale og Kronborgs særlige historie.

Udstillingen består af store portrætter, smukke rekonstruktioner af kjoler og dragter samt andre kongelige genstande.

Modedesigner Jim Lyngvild har før arbejdet sammen med Nationalmuseet om en stor vikingeudstilling i 2018.

Kronborg Slot er en del af Nationalmuseet.

Udstillingen vises lige nu på Koldinghus, der har haft 85.000 nysgerrige besøgende forbi, siden den åbnede i juni 2020. Nu kommer en særligt tilpasset version af Koldinghus-udstillingen til Kronborg i det nye år.

Kronborg-udstillingen har været i støbeskeen siden starten af året og bliver udviklet i samarbejde mellem historikere og formidlere på Nationalmuseet og Jim Lyngvild.

Annonce

En drengedrøm for Lyngvild

I udstillingen er der særligt fokus på nogle af de konger og dronninger, der har tilknytning til Kronborg som for eksempel Erik af Pommern, Frederik II, Sophie af Mecklenburg og Frederik VII. Samtidig bliver udstillingen sat op i en del af Kronborg Slot, som normalt ikke er åben for offentligheden.

Det er en drengedrøm for Jim Lyngvild at udstille på Kronborg Slot. Pressefoto

Modedesigneren Jim Lyngvild har et helt særligt forhold til Kronborg Slot, hvor fortidens konger og dronninger har levet gennem hundredevis af år.

- At udstille på Kronborg er en drengedrøm. Jeg har altid set slottet som juvelen i Danmarks krone, men også et slot, der på en måde holdt fast på sine hemmeligheder. Nu er det min tur til at lytte efter og fortælle disse hemmeligheder videre, og i dette tilfælde er det hemmelighederne om kongerækken. Et emne, der i mange år har været sendt til hjørnespark, da emnet i sig selv emmer af udenadslære og realskole. Det lavede vi om på med udstillingen på Koldinghus, men Kronborg har nogle helt andre muligheder for at folde historien ud. Kongerækken er nemlig alt andet end kedelig, det er blod, sved og kamp - tilsat en enkelt tåre eller to, siger Jim Lyngvild, der har arbejdet i seks år på at skabe de storslåede dragter og anderledes portrætter.

Udstillingen åbner på Kronborg Slot i påsken 2021 og kan besøges indtil efter efterårsferien i oktober 2021. Den nuværende udstilling på Koldinghus kan besøges indtil 30. december 2020.

Udstillingen på Koldinghus har trukket 85.000 gæster, siden den åbnede i juni. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce