Annonce
Ugeavisen Faaborg

Katrine kan blive Fyns bedste kammerat

Katrine Hoby Fausbøll er ikke bare på, men også uden for banen holdets omdrejningspunkt. Hun har et omsorgsgen ud over det sædvanlige, og hun er en ledertype "på den fede måde". Foto: Palle Søby

15-årige Katrine Hoby Fausbøll er nomineret som en af syv kandidater til Kammeratskabsprisen, der uddeles ved den store Fynske Bank Sportslørdag i Odense Idrætshal lørdag 19. januar. Et fortjent skulderklap til holdets smilende samlingspunkt, som dog også har oplevet livets skyggesider i form af en depression.

Annonce

Svanninge: Man behøver ikke overvære pigernes træning i Svanningehallen mange minutter for at finde ud af, at 15-årige Katrine Hoby Fausbøll er en blændende fodboldspiller. Fin teknik, lækker boldomgang, stor spilforståelse. Tydeligvis holdets omdrejningspunkt, selv om det her kun er træning.

Men hun er meget mere end det. Også uden for banen er hun holdets samlingspunkt - og så er hun bare en fantastisk kammerat.

Hun er en ledertype - men ikke med den frembrusende attitude "her kommer jeg, og jeg skal nok bestemme, hvordan det her skal køre". Men derimod med sit smilende, rolige væsen, der bare indgyder tryghed og sympati. Katrine er bare sådan én, alle ka' li'.

Alt det har de andre piger på holdet også fået øje på. Så da den ene af holdets to trænere, Bo Kjeldsen lagde et opslag op i holdets Facebook-gruppe om, at man kunne indstille kandidater til Kammeratskabsprisen, som uddeles ved den store Fynske Bank Sportslørdag i Odense Idrætshal 19. januar, gik en gruppe af pigerne sammen om at indstille Katrine.

I første omgang var hun med blandt et rekordstort antal på 133 kandidater. Siden blev hun fornylig valgt ud som en af de syv nominerede, der skal være til stede i Odense 19. januar, hvor modtageren af prisen skal kåres foran et tusindtalligt publikum.

Kammeratskabsprisen

Prisen gives til en ung sportsudøver, der gør noget særligt for kammeratskabet, sammenholdet og kampgejsten.

Alle kan indstille en ung fynsk sportsudøver i alderen 13-18 år til Kammeratskabsprisen, og derefter nomineres i alt syv kandidater til prisen.

I år kom der 133 indstillinger - det største antal hidtil. Prisen uddeles i år for tredje gang. Alle nominerede modtager 3000 kroner, mens vinderen af Kammeratskabsprisen derudover modtager 25.000 kroner, som modtageren og dennes hold kan bruge på en fællesrejse eller lignende. Kammeratskabsprisen blev uddelt for første gang ved Fynske Bank Sportslørdag i Odense Idrætshal 21. januar 2017.

I 2019 uddeles prisen lørdag 19. januar ved samme lejlighed.

Vinderen udpeges af en jury bestående af cheftræner i Odense Håndbold Jan Pytlick og de to OB-spillere Jens Jakob Dyhr Thomasen og Julius Eskesen samt Petter Blondeau, direktør i Fynske Bank.

Katrine Hoby Fausbøll midt i forreste række på holdbilledet. Det var en gruppe af de andre piger på holdet, der indstillede Katrine til Kammeratskabsprisen - uden at hun eller trænerne, Bo Kjeldsen og Brian Raun, vidste noget om det. Foto: Palle Søby
Annonce

Anede ingenting

- Jeg vidste slet ikke, at Sportslørdag fandtes. Jeg vidste intet om, at de andre havde indstillet mig, og det gjorde mine trænere heller ikke. En dag kom min mor bare og sagde, at der var kommet en mail om, at jeg var nomineret og havde vundet 3000 kroner, fortæller Katrine.

- Så det kom bag på mig rigtig meget. Jeg blev virkelig glad og beæret over det. Jeg var godt opmærksom på, at jeg var en af dem, der råbte meget. Nu har jeg læst, hvad de har skrevet i indstillingen, og jeg vidste slet ikke, at de havde det sådan. Det er jeg virkelig glad for. Men det er ikke noget, jeg er bevidst om. Jeg prøver bare at være glad og smilende, siger Katrine.

Juryen, der har udvalgt de syv nominerede, tæller blandt andre håndboldtræner Jan Pytlick og OB-spillerne Jens Jakob Dyhr Thomasen og Julius Eskesen. Som begrundelse for at nominere Katrine skriver de:

"15-årige Katrine Hoby Fausbøll fra fodboldklubben SFF Faaborg kæmper for alle på banen og i klubben, hvor hun beskrives som "motoren på holdet". Hun møder både klubkammerater og modstandere med et smil, ligesom hun altid formår at få gejsten og humøret tilbage på holdet, hvis det går dårligt i en kamp."

Katrine er ikke bare en god kammerat, men også en blændende fodboldspiller, med en fin teknik og stor spilforståelse som holdets midtbanemotor. Foto: Palle Søby
Annonce

Penge til fælles oplevelse

Ud over de 3000 kroner, som hver af de syv nominerede får, er der 25.000 kroner til den endelige vinder. Pengene skal gå til noget, som er til gavn og glæde for hele holdet.

- Vi har ikke rigtig snakket om det endnu, hvad pengene skal bruges til, hvis jeg vinder. Vi skal nok ud og spille noget bold og opleve noget sammen. Måske på en rejse. Vi skal i hvert fald have en tur, som vi aldrig vil glemme, siger Katrine, der her spillet fodbold i Svanninge, siden hun var fire-fem år.

Også på banen er det tydeligt, at Katrine er holdets dirigent. Foto: Palle Søby
Annonce

Fik en depression

Selv om man ikke umiddelbart kan se det på hende, har Katrine bag sit smilende ydre oplevet en mere dyster side af livet.

- Jeg har haft nogle problemer, som har gjort, at jeg har haft lidt svært ved at spille fodbold. Jeg har haft en depression, hvor jeg ikke har haft samme interesse for at spille. Det er gået stærkt med at få det bedre, selv om det stadig er lidt svært nogen gange. Også på den baggrund er jeg virkelig glad for, at de andre synes, jeg skal have den her pris, siger hun.

Når hun til sommer afslutter 9. klasse på Øhavsskolen, skal hun bagefter på efterskole. Her har hun bevidst valgt en efterskole, der både har idræt og kreative fag.

- Fordi jeg har haft de problemer, har fodbold ikke fyldt mest i mit valg af efterskole. Jeg har fordybet mig i at tegne, og derfor har jeg lagt også vægt på det kreative, fortæller Katrine.

Foreløbig ser hun og resten af truppen på i alt 20 piger frem til lørdag 19. januar. For tænk, hvis Katrine vandt ...

Der er 20 piger i truppen på U16-holdet, og stemningen er både munter, hyggelig og harmonisk til træningen sådan en mandag aften i Svanningehallen. Her Katrine Hoby Fausbøll som nummer to fra højre. Foto: Palle Søby
Selv om Katrine stort set altid virker glad og smilende, har hun også oplevet, at livet indimellem kan være vanskeligt. Foto: Palle Søby
Katrine blev både overrasket, glad og beæret, da hun fik at vide, at hun var nomineret til Kammeratskabsprisen. Foto: Palle Søby
Katrine kan det hele - både det med bolden og det sociale. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce